17/10/2019 07:52:43

Καταγγελία: «Η ΕΛΑΣ δολοφόνησε μετανάστη-πατέρα 2 παιδιών στην Ομόνοια»

Καταγγελία: «Η ΕΛΑΣ δολοφόνησε μετανάστη-πατέρα 2 παιδιών στην Ομόνοια» - Media

 

«Ένας άντρας από τη Νιγηρία, από την κοινότητά μας, δολοφονήθηκε πριν λίγες μέρες στην Ομόνοια από την ελληνική αστυνομία», καταγγέλλει η Αφρικανική Κοινότητα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσιεύτηκε το Σάββατο στην σελίδα στο facebook της Οργάνωσης Ενωμένων Γυναικών Αφρικής, «δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Γνωρίζουμε ήδη δύο άτομα ακόμη από την κοινότητα μας που έχουν δολοφονηθεί πρόσφατα από την αστυνομική βία. Και πολλά ακόμη άτομα έχουν χάσει τις ζωές τους εδώ και χρόνια αντίστοιχα και δεν το μαθαίνουμε ποτέ. Ακούμε καθημερινά για ξυλοδαρμούς από την αστυνομία ατόμων αφρικανικής καταγωγής όπου τους εγκαταλείπουν στο δρόμο μετά για να πεθάνουν. Οι δολοφονίες αυτές αποσιωπούνται.»

«Ο Ebuka ήταν πατέρας 2 παιδιών, το ένα νεογέννητο. Τον πενθούν οι γυναίκα του, τα παιδιά του, η κοινότητά του. Στεκόμαστε αλληλέγγυα με την οικογένειά του και τα αγαπημένα του πρόσωπα. Η αστυνομία δεν μας προστατεύει. Ως Αφρικανική Κοινότητα στην Ελλάδα αισθανόμαστε συνεχώς ότι οι ζωές μας είναι σε κίνδυνο. Απαιτούμε δικαιοσύνη για τον Ebuka», καταλήγει η καταγγελία.

Από την αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.