search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:04
MENU CLOSE

Καταγγελία: «Η ΕΛΑΣ δολοφόνησε μετανάστη-πατέρα 2 παιδιών στην Ομόνοια»

18.02.2019 13:39
Καταγγελία: «Η ΕΛΑΣ δολοφόνησε μετανάστη-πατέρα 2 παιδιών στην Ομόνοια» - Media

 

«Ένας άντρας από τη Νιγηρία, από την κοινότητά μας, δολοφονήθηκε πριν λίγες μέρες στην Ομόνοια από την ελληνική αστυνομία», καταγγέλλει η Αφρικανική Κοινότητα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσιεύτηκε το Σάββατο στην σελίδα στο facebook της Οργάνωσης Ενωμένων Γυναικών Αφρικής, «δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Γνωρίζουμε ήδη δύο άτομα ακόμη από την κοινότητα μας που έχουν δολοφονηθεί πρόσφατα από την αστυνομική βία. Και πολλά ακόμη άτομα έχουν χάσει τις ζωές τους εδώ και χρόνια αντίστοιχα και δεν το μαθαίνουμε ποτέ. Ακούμε καθημερινά για ξυλοδαρμούς από την αστυνομία ατόμων αφρικανικής καταγωγής όπου τους εγκαταλείπουν στο δρόμο μετά για να πεθάνουν. Οι δολοφονίες αυτές αποσιωπούνται.»

«Ο Ebuka ήταν πατέρας 2 παιδιών, το ένα νεογέννητο. Τον πενθούν οι γυναίκα του, τα παιδιά του, η κοινότητά του. Στεκόμαστε αλληλέγγυα με την οικογένειά του και τα αγαπημένα του πρόσωπα. Η αστυνομία δεν μας προστατεύει. Ως Αφρικανική Κοινότητα στην Ελλάδα αισθανόμαστε συνεχώς ότι οι ζωές μας είναι σε κίνδυνο. Απαιτούμε δικαιοσύνη για τον Ebuka», καταλήγει η καταγγελία.

Από την αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:03