search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:30
MENU CLOSE

Ο Αποστολάκης στη διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού IDEX 2019 στο Άμπου Ντάμπι

18.02.2019 14:52
Ο Αποστολάκης στη διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού IDEX 2019 στο Άμπου Ντάμπι - Media

 

Σειρά επαφών είχε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης στο ‘Αμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων όπου βρέθηκε με την ευκαιρία της διεθνούς έκθεσης αμυντικού υλικού IDEX 2019.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αποστολάκης συναντήθηκε με τον πρίγκιπα του ‘Αμπου Ντάμπι και διάδοχο των ΗΑΕ, Σεΐχη Mohammed bin Saif Bin Zayed Al Nahyan,τους ομολόγους του των ΗΑΕ Mohammed Ahmad Al Bowardi, της Αρμενίας Davit Tonoyan, της Σερβίας Aleksandar Vulin, της Νότιας Κορέας Jeong Kyeongdoo, τον αναπληρωτή υπουργό ‘Αμυνας της Βουλγαρίας, Anatoliy Metodiev Velichkov και τον διοικητή των Αεροπορικών Δυνάμεων και Αεράμυνας των ΗΑΕ, πτέραρχο Ibrahim Naser Al Alawy.

«Οι διεθνείς επαφές και οι συναντήσεις που είχα, είχαν ως θέμα, κατ’ αρχήν, να δούμε τι ανάλυση κάνουμε όλοι και κατά πόσο είμαστε παράλληλα σκεπτόμενοι με όλους που έχουν ανάλογα προβλήματα. Η ανάλυση και η σκέψη δείχνουν ότι είμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε σχετικά. «Η ανάγκη για να υπάρχουν συνέργειες – συνεργασίες, καλές σχέσεις και υποστήριξη για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν αυτό τον καιρό στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας και της Ανατολικής Μεσογείου, όπως είναι η τρομοκρατία, το παράνομο εμπόριο, τα θέματα της ενέργειας, οι γραμμές επικοινωνίας να διατηρηθούν ανοικτές και γενικότερα να υπάρχει ειρήνη και ασφάλεια σε όλη την περιοχή. Αυτός είναι ο σκοπός των συναντήσεων και η διερεύνηση τρόπων για το πώς αυτές οι σχέσεις θα κεφαλαιοποιηθούν ούτως ώστε να υποστηριζόμαστε σε αυτές τις ανησυχίες μας», ανέφερε.

Παράλληλα εξήρε το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας και υποστήριξης μεταξύ Ελλάδας και ΗΑΕ διαβεβαιώνοντας για τη διατήρηση του. Ο κ. Αποστολάκης επισκέφθηκε τα ελληνικά περίπτερα της IDEX, αλλά και περίπτερα ελληνικού ενδιαφέροντος, που υποστηρίζονται από τη ΓΔΑΕΕ συνομίλησε με τους εκθέτες και ενημερώθηκε σχετικά.

«Γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια να αναδειχτούν οι δυνατότητες αυτών των εταιρειών, γιατί έχουν πάρα πολλές δυνατότητες, όχι μόνο για τις εγχώριες ανάγκες, αλλά και για τις διεθνείς», σχολίασε o ίδιος και πρόσθεσε ότι «Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική η παρουσία των εκπροσώπων των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών και της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών. Τους στηρίζουμε και ευχόμαστε ότι καλύτερο για τις προοπτικές και τις επενδύσεις αυτών των εταιρειών».

Τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας συνόδευε ο γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ αντιναύαρχος ε.α. Κυριάκος Κυριακίδης. Η διεθνής έκθεση IDEX (International Defence Exhibition and Confe-rence) παρουσιάζει εκθέματα τελευταίας τεχνολογίας σε όλους τους τομείς της άμυνας, καλύπτοντας και τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:30