search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:37
MENU CLOSE

«Ψηφιακός γκάνγκστερ που καταστρέφει τη δημοκρατία, το Facebook»

18.02.2019 14:57
«Ψηφιακός γκάνγκστερ που καταστρέφει τη δημοκρατία, το Facebook» - Media

 

Καταπέλτης για το Facebook και τον ιδρυτή του, Μαρκ Ζούκερμπεργκ είναι η αναφορά Βρετανών βουλευτών, στην οποία το κατηγορούν ευθέως για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και ανταγωνισμού!

Η αναφορά κατατέθηκε στην Επιτροπή Ψηφιακής Οικονομίας, Πολιτισμού και Μέσων της Βουλής και είδε το φως της δημοσιότητας, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η τοποθέτηση της εφημερίδας Guardian, που κάνει λόγο για έναν «ψηφιακό γκάνγκστερ, που καταστρέφει την Δημοκρατία» και στον οποίο έχουν πρόσβαση το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού (περίπου 2,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι ανά τον πλανήτη, δηλαδή).
 

Σύμφωνα με τους Βρετανούς βουλευτές, ο αμερικανικός διαδικτυακός κολοσσός ήταν «πρόθυμος να παρακάμψει τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας των χρηστών του, προκειμένου να μεταφέρει δεδομένα σε εταιρείες ανάπτυξης εφαρμογών». Παράλληλα υποστηρίζουν ότι το Facebook είχε επίσης τη δυνατότητα να στερήσει πλήρως από ορισμένες εταιρείες εφαρμογών τα δεδομένα οδηγώντας τις έτσι στην κατάρρευση.

Από την πλευρά του, το Facebook, σε ανακοίνωσή του αρνείται και τις δύο κατηγορίες, επισημαίνοντας ότι στηρίζει τόσο τη νομοθεσία για αποτελεσματική προστασία της ιδιωτικότητας όσο και το ουσιαστικό ρυθμιστικό πλαίσιο για τον ανταγωνισμό.

Μετά από όλα αυτά, το βρετανικό περιοδικό «Economist» το πάει ένα βήμα παρακάτω θέτοντας το ερώτημα αν θα πρέπει τελικά οι χρήστες να κλείσουν τους λογαριασμούς τους. Αν τελικά γίνει αυτό, τότε θα είμαστε λιγότερο ενημερωμένοι, αλλά πιο χαρούμενοι και ήρεμοι, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα των πανεπιστημίων Στάνφορντ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:34