search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:14
MENU CLOSE

Κι όμως το κάνεις λάθος – Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε ποτέ τη σοκολάτα στο ψυγείο

18.02.2019 18:23
Κι όμως το κάνεις λάθος - Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε ποτέ τη σοκολάτα στο ψυγείο - Media
 
«Σταματήστε επιτέλους να βάζετε τη σοκολάτα στο ψυγείο» λέει ο Αλέν Ντουκάς, ένας από τους κορυφαίους Γάλλους σεφ, με τρία αστέρια Michelin, ο οποίος έχει πλέον ανοίξει δέκα καταστήματα πώλησης σοκολάτας και διαθέτει και σοκολατοποιία στη Γαλλία.
 
Σύμφωνα με τον Ντουκάς λοιπόν, ο οποίος μίλησε στο Business Insider, η σοκολάτα πρέπει να διατηρείται μεταξύ 15°C και 18°C σε ξηρό μέρος, ενώ η καλύτερη θερμοκρασία για κατανάλωση είναι περίπου 20°C.
 
Εάν η σοκολάτα κρατηθεί στο ψυγείο, το νερό συμπυκνώνεται και η σοκολάτα λευκαίνει. Μάλιστα, διευκρινίζει ότι «οι γκανάς πρέπει να καταναλώνονται μέσα σε δύο ή τρεις εβδομάδες, οι πραλίνες σε διάστημα τριών έως τεσσάρων εβδομάδων το μέγιστο, ενώ οι μπάρες σοκολάτας μπορούν να καταναλωθούν μέσα σε λίγους μήνες».
 
Ο Νταμιέν Κουλιού, διευθύνων σύμβουλος της Le Chocolat Alain Ducasse στο Λονδίνο, εξήγησε γιατί η θερμοκρασία δωματίου είναι η καλύτερη για κατανάλωση σοκολάτας.
 
Σύμφωνα με τον Κουλιού όταν η σοκολάτα συμπυκνώνεται στο ψυγείο, το νερό αντιδρά με τη ζάχαρη που περιέχεται στη σοκολάτα και κρυσταλλώνεται στην επιφάνεια, ασπρίζοντας το χρώμα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν αλλοιώνεται η γεύση και η σύστασή της.
 
Πηγή: HuffPost/BI
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:13