26/05/2020 21:54:31

Κι όμως το κάνεις λάθος - Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε ποτέ τη σοκολάτα στο ψυγείο

Κι όμως το κάνεις λάθος - Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε ποτέ τη σοκολάτα στο ψυγείο - Media
 
«Σταματήστε επιτέλους να βάζετε τη σοκολάτα στο ψυγείο» λέει ο Αλέν Ντουκάς, ένας από τους κορυφαίους Γάλλους σεφ, με τρία αστέρια Michelin, ο οποίος έχει πλέον ανοίξει δέκα καταστήματα πώλησης σοκολάτας και διαθέτει και σοκολατοποιία στη Γαλλία.
 
Σύμφωνα με τον Ντουκάς λοιπόν, ο οποίος μίλησε στο Business Insider, η σοκολάτα πρέπει να διατηρείται μεταξύ 15°C και 18°C σε ξηρό μέρος, ενώ η καλύτερη θερμοκρασία για κατανάλωση είναι περίπου 20°C.
 
Εάν η σοκολάτα κρατηθεί στο ψυγείο, το νερό συμπυκνώνεται και η σοκολάτα λευκαίνει. Μάλιστα, διευκρινίζει ότι «οι γκανάς πρέπει να καταναλώνονται μέσα σε δύο ή τρεις εβδομάδες, οι πραλίνες σε διάστημα τριών έως τεσσάρων εβδομάδων το μέγιστο, ενώ οι μπάρες σοκολάτας μπορούν να καταναλωθούν μέσα σε λίγους μήνες».
 
Ο Νταμιέν Κουλιού, διευθύνων σύμβουλος της Le Chocolat Alain Ducasse στο Λονδίνο, εξήγησε γιατί η θερμοκρασία δωματίου είναι η καλύτερη για κατανάλωση σοκολάτας.
 
Σύμφωνα με τον Κουλιού όταν η σοκολάτα συμπυκνώνεται στο ψυγείο, το νερό αντιδρά με τη ζάχαρη που περιέχεται στη σοκολάτα και κρυσταλλώνεται στην επιφάνεια, ασπρίζοντας το χρώμα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν αλλοιώνεται η γεύση και η σύστασή της.
 
Πηγή: HuffPost/BI

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.