search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:45
MENU CLOSE

Πρόταση-«βόμβα» από Μπουτάρη: Τέλος εγγραφής 400 ευρώ στα πανεπιστήμια – Επίθεση σε Γαβρόγλου

18.02.2019 18:43
Με τον Μέγα Σταυρό της Γερμανίας παρασημοφορήθηκε ο Γ. Μπουτάρης - Media
 
Την πρότασή του για τέλος εγγραφής των φοιτητών στα πανεπιστήμια ύψους 400 ευρώ από το οποίο θα εξαιρούνται ειδικές κατηγορίες όπως άποροι, πολύτεκνοι και αριστούχοι επανέφερε το απόγευμα της Δευτέρας ο Γιάννης Μπουτάρης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ενώ επιτέθηκε εκ νέου στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου με αφορμή την συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου με ΤΕΙ της Βόρειας Ελλάδας.
 
Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη στην Θεσσαλονίκη σπουδάζουν σήμερα 150.000 σπουδαστές οι οποίοι αφήνουν στην πόλη 100 εκατ. το μήνα. «Αφήνουν ένα τρένο χρήματα. Πώς είναι δυνατόν να μην έχει λόγο για τα πανεπιστήμια ο δήμος» αναρωτήθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης και πρόσθεσε: «Να μπει τέλος εγγραφής 300-400 ευρώ. Το τζάμπα είναι κατάρα. Αυτά να κοιτάξει ο κ. Γαβρόγλου και όχι να υποβαθμίζει τα πανεπιστήμια όπως έκανε με το Δειθνές».
 
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα εκπαίδευσης που τρέχει ο δήμος «Study in Thessaloniki» και προσκαλεί φοιτητές από πόλεις του εξωτερικού να σπουδάσουν στην πόλη. «Το Διεθνές πανεπιστήμιο είχε αποκτήσει «ένα status». Έρχονταν φοιτητές από το εξωτερικό για να σπουδάσουν. Τώρα τί θα τους λέμε; Μάθετε πρώτα ελληνικά δύο χρόνια και μετά ξεκινήστε να σπουδάζετε; Μέχρι και η Πρίστινα έχει Διεθνές πανεπιστήμιο. Πού είναι η φροντίδα σας για τα πανεπιστήμια κ. Γαβρόγλου; Ο δήμαρχος έχει και πάρα έχει λόγο για τα πανεπιστήμια» κατέληξε ο Γιάννης Μπουτάρης.
 
«Λαγό» της κυβέρνησης για την επιβολή διδάκτρων και σε προπτυχιακό επίπεδο χαρακτήρισε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ο βουλευτής του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Δελής.
 
Πηγή: ethnos.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:43