search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:15
MENU CLOSE

Ο Πολάκης μαγνητοφώνησε την τηλεφωνική συζήτηση με τον Στουρνάρα

18.02.2019 20:30
Ο Πολάκης μαγνητοφώνησε την τηλεφωνική συζήτηση με τον Στουρνάρα - Media

 

Μετά την ειρωνική ανάρτηση στο Facebook κατά του Γιάννη Στουρνάρα το απόγευμα της Δευτέρας, με το οποίο ο Παύλος Πολάκης σχολίασε την έκτακτη σύσκεψη στην ΤτΕ για το δάνειο της Attica Bank, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επικοινώνησε και τηλεφωνικά με τον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας.

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια, όμως, ο κ. Πολάκης μαγνητοφώνησε τον κ. Στουρνάρα, προφανώς εν αγνοία του συνομιλητή του, και στη συνέχεια διέρρευσε το υλικό με τους διαλόγους στο Documento, το οποίο και δημοσιοποίησε όσα συζητήθηκαν ανάμεσα στους δυο άντρες.

Από τους διαλόγους, που δεν αναδημοσιεύει το «Π» σεβόμενο το απόρρητο των ιδιωτικών συνομιλιών, προκύπτει ότι ο κ. Πολάκης ζητά επίμονα, αν όχι απαιτεί, από τον κ. Στουρνάρα να γίνουν έλεγχοι και σε άλλα δάνεια κομμάτων, πολιτικών προσώπων και ΜΜΕ.  

Επιβεβαίωση από Πολάκη για τον διάλογο

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα επιβεβαίωσε το διάλογο που είχε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρα, σχετικά με τον έλεγχο για το δάνειο που είχε λάβει από την Attica Bank, όπως αυτός δημοσιεύθηκε στο Documento.

«ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΩ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ !!!

Καθαρός ουρανός αστραπές ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ!!!

…. και μιλάει στους πάντες στα Ισα !!!».

Αντίδραση από ΝΔ

«Δεν υπάρχουν πια λόγια για να περιγράψει κανείς την κατάντια που οδηγεί την Ελλάδα η κυβέρνηση Τσίπρα. Ο Παύλος Πολάκης ζηλεύοντας τις πρακτικές του Γιάνη-Κλουζώ Βαρουφάκη αποπειράθηκε σήμερα να εκβιάσει τον κεντρικό τραπεζίτη της Ελλάδας ηχογραφώντας μια τηλεφωνική συνομιλία τους», τονίζει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της που ζητά την παρέμβαση της δικαιοσύνης. 

Η σύσκεψη στην ΤτΕ

Το βράδυ της Δευτέρας, εξάλλου, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στην Τράπεζα της Ελλάδος που είχε ως αντικείμενο τη χορήγηση δύο καταναλωτικών δανείων συνολικού ύψους 100.000 ευρώ από την Τράπεζα Αττικής στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Η Τράπεζα της Ελλάδος ζήτησε αναλυτικές εξηγήσεις από την Attica Bank, στελέχη της οποίας (ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank Θεόδωρος Πανταλάκης και Ιωάννης Τσακιράκης) παρευρέθηκαν στη σύσκεψη προκειμένου να παράσχουν διευκρινίσεις για το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, η χορήγηση των δύο δανείων προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π. Πολάκη κρίθηκε ότι ήταν σύννομη με τους κανόνες που ισχύουν στην Attica Bank.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:15