search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:40
MENU CLOSE

Η Ινδονησία διεκδικεί τους Ολυμπιακούς του 2032

19.02.2019 08:50
Η Ινδονησία διεκδικεί τους  Ολυμπιακούς του 2032 - Media

 

Η Ινδονησία υπέβαλε πρόταση για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2032, όπως ανέφερε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, αφού κέρδισε τα εύσημα για τη διοργάνωση των Ασιατικών Αγώνων του περασμένου έτους, αν και θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ανταγωνισμό από την Ινδία και μία κοινή προσφορά της Βόρειας και Νότιας Κορέας.

Ο πρεσβευτής της Ινδονησίας στην Ελβετία υπέβαλε την περασμένη εβδομάδα επιστολή του προέδρου Γιόκο Βιντόντο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ).

« Η ΔΟΕ έχει αναγνωρίσει τις δυνατότητες της Ινδονησίας κατά τη διάρκεια των Αsian Games και των Asian Paragames του 2018», ανέφερε ο πρεσβευτής Μουλιαμάν Ντ. Χαντάντ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Antara. «Πιστεύουμε ότι είναι ένα ισχυρό θεμέλιο».

Ένας ανώτερος υπάλληλος στο συντονιστικό υπουργείο για την ανθρώπινη ανάπτυξη και τον πολιτισμό, επιβεβαίωσε την πρόταση.

Εάν το πολυπληθέστερο έθνος της Νοτιοανατολικής Ασίας κερδίσει την ευκαιρία να φιλοξενήσει τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, θα γίνει η τέταρτη ασιατική χώρα που θα το κάνει μετά την Ιαπωνία, την Κίνα και τη Νότια Κορέα. Η ΔΟΕ θα επιλέξει τον οικοδεσπότη του 2032 μέχρι το έτος 2025.

Το Τόκιο θα φιλοξενήσει τους επόμενους καλοκαιρινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020, το Παρίσι εκείνους του 2024 και το Λος Άντζελες τέσσερα χρόνια αργότερα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:39