search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:22
MENU CLOSE

Νάσος Ηλιόπουλος: Η άναρχη δόμηση γύρω από την Ακρόπολη προκαλεί ανεπανόρθωτες συνέπειες

19.02.2019 08:54
Νάσος Ηλιόπουλος: Η άναρχη δόμηση γύρω από την Ακρόπολη προκαλεί ανεπανόρθωτες συνέπειες - Media

 

Ανεπανόρθωτες συνέπειες στην αισθητική του τοπίου που περιβάλλει το ιερό μνημείο και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων, θα έχει η άναρχη δόμηση στην ιστορική περιοχή γύρω από την Ακρόπολη, επεσήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο κ. Ηλιόπουλος ζητά την επικαιροποίηση της ζώνης ελέγχου του ύψους των κτηρίων που καθορίστηκε με το Προεδρικό Διάταγμα του 1975 αλλά και τη θέσπιση ηπιότερων όρων δόμησης, ανώτατο ύψος κτιρίων, χρήσεις γης, ως γνώμονες για τις πολεοδομικές αδειοδοτήσεις με απαρέγκλιτη εφαρμογή τους από την υπηρεσία Πολεοδομίας του Δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, ήδη «τόσο τα καταλύματα προς ενοικίαση, όσο και οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος τείνουν να θέσουν υπό διωγμό την κατοικία από την ιστορική περιοχή γύρω από την Ακρόπολη».

Ο κ. Ηλιόπουλος τονίζει ότι «η ίδια η τουριστική αξιοποίηση επιτάσσει να οργανώσουμε με αποτελεσματικό τρόπο την τουριστική ανάπτυξη.

Πρέπει να αναδείξουμε την τεράστια σημασία της περιοχής και του μοναδικού μνημείου της Ακρόπολης, να προστατεύσουμε τους κατοίκους από την όχληση, να ενισχύσουμε την κατοικία διασφαλίζοντας τους καλύτερους δυνατούς όρους για την καθημερινότητα της περιοχής (φωτισμό, ελεύθερους χώρους, καθαριότητα)».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:20