search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:31
MENU CLOSE

Πέθανε ο Καρλ Λάγκερφελντ – Ο αντισυμβατικός διευθυντής του οίκου Chanel

19.02.2019 11:42
Πέθανε ο Καρλ Λάγκερφελντ - Ο αντισυμβατικός διευθυντής του οίκου Chanel - Media

 

Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφελντ πέθανε σήμερα το πρωί στο Παρίσι σε ηλικία 85 ετών.

Είχε εισαχθεί εσπευσμένα χθες βράδυ στο νοσοκομείο καθώς τελευταία ταλαιπωρείτο με την υγεία του. Διηύθυνε τον οίκο υψηλής ραπτικής Chanel από το 1983.

Ποιος ήταν ο Καρλ Λάγκερφελντ

Γόνος ιδιαίτερα εύπορης οικογένειας βιομηχάνων, σύμφωνα με τη Wikipedia, ο Καρλ Λάγκερφελντ ανατράφηκε με πολλές ανέσεις, διαμορφώνοντας, παράλληλα, μια αντισυμβατική προσωπικότητα. Καυστικός, ενίοτε κυνικός, προσβλητικός και εξωστρεφής, προκαλούσε ποικίλες αντιδράσεις με τις εκάστοτε, ιστορικές ρήσεις του, που έχουν καταγραφεί στο συνεργατικό πόνημα “The World According to Karl”.

Το ξεκίνημά του στο χώρο της υψηλής ραπτικής καταγράφηκε στα 1963, όταν άρχισε να εργάζεται για λογαριασμό του Ιταλικούν Οίκου “Tiziani”, ενώ λίγους μήνες μετά συνεργάσθηκε με το αντίστοιχο, Γαλλικό στούντιο “Chloe”. Ακολούθησαν οι Οίκοι “Fendi” (1965) και “Curiel” (1970, Ιταλία) και ο Γαλλικός “Chanel” (από το 1983).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:29