19/10/2019 01:38:06

ΝΑΤΟϊκή άσκηση στο Μυρτώο Πέλαγος

ΝΑΤΟϊκή άσκηση στο Μυρτώο Πέλαγος - Media

 

Συνεκπαίδευση μονάδων του στόλου με μονάδες της μόνιμης νατοϊκής ναυτικής δύναμης Μεσογείου-2 (Standing NΑΤΟ Maritime Group 2 -SNMG2) διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου πελάγους.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν η φρεγάτα Κουντουριώτης, η πυραυλάκατος Γρηγορόπουλος, το υποβρύχιο Ποσειδών, μονάδες της διοίκησης υποβρύχιων καταστροφών καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και, από συμμαχικής οι φρεγάτες HNLMS EVERTSEN (Ολλανδία) HMCS TORONΤΟ (Καναδάς) και ESPS SANTA MARIA (Ισπανία), νατοϊκά πλοία που είχαν πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά τις προηγούμενες ημέρες.

«Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας και ετοιμότητας καθώς και στην προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων σε συμμαχικό επίπεδο» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΝ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.