search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:24
MENU CLOSE

Για σεξουαλική επίθεση κατηγορείται Γάλλος πρέσβης: Άγγιξε τους γλουτούς της και ζήτησε το τηλέφωνό της

19.02.2019 17:03
Για σεξουαλική επίθεση κατηγορείται Γάλλος πρέσβης: Άγγιξε τους γλουτούς της και ζήτησε το τηλέφωνό της - Media

 

Για σεξουαλική επίθεση κατηγορείται ο πρεσβευτής της Γαλλίας στο Βανουάτου, Ζιντ Ρομπί, από την εκπρόσωπο μιας ένωσης μικρών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν στις 11 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια μιας δεξίωσης που οργανώθηκε με την ευκαιρία του οικονομικού φόρουμ Νέας Καληδονίας-Βανουάτου, στο οποίο συμμετείχαν επικεφαλής εταιρειών και πολιτικοί.

Η μήνυση κατατέθηκε στις 14 Φεβρουαρίου στο αστυνομικό τμήμα της Νουμέα, της πρωτεύουσας της Νέας Καληδονίας.

Η γυναίκα, που είναι διευθύντρια μιας επιχείρησης, εξήγησε ότι “ενώ στεκόταν όρθια, εν μέσω μιας ομάδας καπνιστών”, αισθάνθηκε κάποιον να την αγγίζει στους γλουτούς και διαπίστωσε ότι ο δράστης ήταν ο Ρομπί. “Εκείνη τη στιγμή δεν αντέδρασα επειδή σκέφτηκα ότι, λόγω του μεγάλου πλήθος, ίσως δεν το έκανε επίτηδες”, πρόσθεσε.

Ωστόσο λίγο αργότερα ο Γάλλος διπλωμάτης την πλησίασε και πάλι, άρχισε να την χαϊδεύει στην πλάτη και της ζήτησε να του δώσει οπωσδήποτε το τηλέφωνό της. Η μηνύτρια εξηγεί ότι “απώθησε διπλωματικά” τον πρεσβευτή και στη συνέχεια ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας. Η γαλλική κυβέρνηση την ενημέρωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του Ρομπί.

“Αυτή η συμπεριφορά ενός εκπροσώπου μιας χώρας στην περιοχή του Ειρηνικού είναι απαράδεκτη και αμαυρώνει την εικόνα της Γαλλίας στο εξωτερικό”, υπογράμμισε η επιχειρηματίας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:21