search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:50
MENU CLOSE

Πολάκης στην ΕΡΤ: Ποιος είναι ο Στουρνάρας, ο Πάπας της Ρώμης; – Λειτουργεί σαν μέλος της κυβέρνησης Σαμαρά (Video)

19.02.2019 17:40
Πολάκης στην ΕΡΤ: Ποιος είναι ο Στουρνάρας, ο Πάπας της Ρώμης; - Λειτουργεί σαν μέλος της κυβέρνησης Σαμαρά (Video) - Media

 

Οργισμένος εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, με αφορμή τις εξελίξεις σχετικά με το δάνειο που έλαβε, αλλά και τη συζήτηση που είχε με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, συζήτηση για την οποία ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για το ενδεχόμενο να την ηχογράφησε παράνομα.
 
Ο κ. Πολάκης, ο οποίος βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» υπερασπίστηκε την απόφασή του να συνομιλήσει με τον κ. Στουρνάρα, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους έλαβε το δάνειο από την Attica Bank (για το οποίο είπε ότι το έλαβε νόμιμα) και εξαπέλυσε νέα επίθεση προς τους επικριτές του.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε: «Καλοδεχούμενη η εισαγγελική παρέμβαση, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Κατά παραγγελία του κ. Στουρνάρα. Όπως δήλωσα σαφώς και πήρα τηλέφωνο τον κ. Στουρνάρα, ουδέποτε τον απείλησα και ουδέποτε ηχογράφησα την συνομιλία μας. Αν αποδειχτεί ότι δεν έχει γίνει ηχογράφηση, θα φταίω εγώ να κάνω μήνυση μετά στον κ. Στουρνάρα;».

  • Θα ποινικοποιήσουμε τα δάνεια για ένα σπίτι ή έπρεπε κι εμείς να κυκλοφορούμε με βαλίτσες; Να ζητήσω και συγνώμη που δεν έβγαλα λεφτά με άλλον τρόπο; 
  • Δεν απείλησα ποτέ τον κ. Στουρνάρα. Του είπα να ελέγξει και τα άλλα δάνεια. Τον σεβασμό στον κ. Στουρνάρα τον έχουμε αποδείξει.
  • Το ξαναλέω και πάλι. Αν δεν το κάνει, θα ζητήσω επίσημα συνάντηση για να τον πείσω να το κάνει. Πρέπει να το κάνει για να πείσει ότι όντως είναι ανεξάρτητη αρχή.
  • Εδώ είμαι. Δεν φοβάμαι. Είμαι καθαρός. Μπορώ να απαντήσω στα πάντα, μιλάω με στοιχεία. Όταν λέω πήραμε νοσοκομεία με 730 εκατ. χρέος και θα τα παραδώσουμε με 300 εκατ. πλεόνασμα, δεν αμφισβητείται.
  • Από που κι ως που είναι θεσμική εκτροπή ένας άνθρωπος, τον οποίο έχουν κατακρεουργήσει τρεις μέρες όλα τα ΜΜΕ της διαπλοκής, που τάιζε το ΚΕΕΛΠΝΟ και η Novartis, τον τραπεζίτη της χώρας; Και του λέω μόνο γι’ αυτό σε έπιασε ευαισθησία; Για το δικό μου δάνειο; Το ότι χρωστάει η ΝΔ 150 εκατ., το ΠΑΣΟΚ 200, εκεί που είναι η ευαισθησία; Είναι δυνατόν να μην μπορείς να ελέγξεις τις συστημικές τράπεζες και θα ελέγξεις τις συνεταιριστικές τράπεζες και την Attica; Τι είναι ο Στουρνάρας; Ο Πάπας της Ρώμης; Με πήραν δημοσιογράφοι τηλέφωνο και μου διηγήθηκαν τη συνομιλία. Έχω πάρα πολύ καλό μνημονικό.

Στη συνέχεια ο κ. Πολάκης έδειξε φακέλους στο γραφείο του και ισχυρίστηκε ότι είναι στοιχεία που έχει πάει στον εισαγγελέα για τη Novartis, για το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο κατάλογος των συμβάσεων των 894 που έκαναν επί Άδωνι και Βορίδη στα ΜΜΕ. Και πρόσθεσε:

«Κρυφό είναι ότι ο κ. Στουρνάρας ήταν σύμβουλος στη Novartis για κάποια χρόνια; Κρυφό ήταν ότι η σύζυγός του είχε πάρει ένα μεγάλο κομμάτι και είχε διαχειριστεί κομμάτι πίτας του ΚΕΕΛΠΝΟ; Κρυφά είναι αυτά; Κι εγώ θα ψαρώσω για το δάνειο και θα κάνω πίσω; Όταν αναλάβαμε τον Σεπτέμβρη του 2015 να υλοποιήσουμε μια δύσκολη συμφωνία και βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, όσο κι αν λυσσάγανε, είχαμε και μια δέσμευση στον ελληνικό λαό. Ότι πρέπει να πληρώσουν αυτοί που τον χρεοκόπησαν».

Και συνέχισε: «Έχω μια σειρά από οικονομικά προβλήματα. Έχω ένα ζόρι. Αρκετή κρεατοφαγία και κανιβαλισμός έγινε σε μένα και στη γυναίκα μου. Όπως κάθε Έλληνας πολίτης, έβαλα υποθήκη και πήρα δάνειο. Ένα μικτό προϊόν που είναι ένα κομμάτι κατασκευαστικό κι ένα άλλο καταναλωτικό. Αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα νομιμότητας. Για πάντα θα είμαι ο Παύλος ο Πολάκης που κατάγεται από τα Σφακιά και θα είμαι γιατρός. Βουλευτής, δήμαρχος και υπουργός θα είμαι κάποια χρόνια. Και δεν πρέπει να μπορεί να με ελέγξει κανένας όταν θα φύγω. Εμείς κόψαμε τη μίζα της κορφής». 

  • «Δεν μπορούν να βρουν τίποτα. Έχουν ψάξει 13 γενιές οριζοντίως και καθέτως κι αυτά που μου έχουν βρει είναι ότι καπνίζω κι έχω πάρει δάνειο. Ζορίζομαι και το πήρα, τι να κάνω να αποποιηθώ την ιδιότητα;».

Σε ερώτηση σχετικά με τα εισοδήματά του και τις άλλες τρεις καταδίκες που έχει, είπε ο κ. Πολάκης: «Γιατρός στον ιδιωτικό τομέα υπήρξα από τον Νοέμβριο του 2000 μέχρι τον Οκτώβρη του 2011. Μετά ήμουν ιδώτης και δήμαρχος στα Σφακιά, μετά βουλευτής και υπουργός και μετά σκέτο υπουργός. Μέχρι το 2011 δούλεψα πάρα πολύ, έκανα πρακτικά δυο δουλειές, αυτή τη χειρουργού και του εντατικολόγου και τα εισοδήματά μου ήταν πολύ καλύτερα. Άλλού να ψάξετε για φοροφυγάδες. Να ψάξετε τη λίστα Λαγκάρντ. Για τις καταδίκες, και στου κυρίου Γιαννακού και στου κυρίου Πουλή στην πρωτόδικη, δεν πήγα στο δικαστήριο. Θα πάω στο εφετείο κι εκεί θα δούμε τι θα γίνει. Εγώ δεν κάνω πολιτική με δικαστήρια. Κανονικά δεν έπρεπε να κάνω άλλη δουλειά από το να είμαι στα δικαστήρια με τόση λάσπη που έχω δεχθεί. Ο κ. Γιαννακός καταδικάστηκε γι’ αυτό που έκανε στη Ζάκυνθο. Το γράψατε; Το είπατε; Όποιος πολεμά δέχεται και πλήγματα. Το θέμα είναι ποιος νικά στο τέλος. Στον κ. Πουλή έχουν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις. Απ’ ό,τι μαθαίνω τελείωσε και το δεύτερο πόρισμα. Όσον αφορά τον συνάδελφό σου τον αποβιώσαντα Μπεσκένη, επειδή απεβίωσε ζήτησα στο δικαστήριο να αναβληθεί η υπόθεση μέχρι να ολοκληρωθούν τα πορίσματα για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Το δικαστήριο δεν δέχθηκε, έκανε την εκδίκαση αλλά δεν προσκόμισα έγγραφα». 

  • «Πρώτη φορά μίλησα με τον Στουρνάρα στο τηλέφωνο. Μια φορά τον είχα συναντήσει στη γιορτή του προέδρου για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, είχε στρίψει το κεφάλι του στα πέντε μέτρα από μένα. Ο καθένας μας είναι αυτό που κουβαλά και ως προσωπικότητα. Όταν ένας άνθρωπος βιώνει μια άνευ προηγουμένου επίθεση, έναν κανιβαλισμό, δηλαδή δίπλα περνάγανε τα δις και κάνουν πρώτο θέμα της πενταροδεκάρες. Κι ο επικεφαλής των τραπεζών τις οποίες τις φαλίρισαν και τις έχει ανακεφαλαιοποιήσει με το αίμα του ο λαός τρεις φορές. Και δεν ασχολείται να ελέγξει και διατάσσει έρευνα για το δάνειο των 100.000 νομίζοντας ότι έπιασαν λαγό στο κυνήγι και αποδεικνύεται τι έπιασαν, προφανώς θα τον πάρω και θα του πω. Ότι καλά έκανες κι έλεγξες εμένα, αλλά έλεγξε κι αλλού. Αλλιώς δεν είναι ανεξάρτητος τραπεζίτης, αλλά μέλος ενός σχεδίου. Λειτουργεί σαν μέλος της κυβέρνησης Σαμαρά. Του υπενθυμίζω ποιο είναι το καθήκον του». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:49