search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:37
MENU CLOSE

Ταυτότητα φύλου: Το ειρηνοδικείο Μυτιλήνης μετέβαλε το φύλο τρανς πρόσφυγος

19.02.2019 19:40
Κρήτη: Δικάζεται 45χρονη που κατηγορείται ότι σκότωσε με ψαλίδι τον φίλο της - Media
 
Τη μεταβολή του φύλου τρανς γυναίκας πρόσφυγος επέτρεψε το Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης, που εξέδωσε απόφαση με την οποία επιτυγχάνει πλήρη αντιστοιχεία ανάμεσα στην ταυτότητα φύλου και την επίσημη ταυτοποίηση της πρόσφυγος στα έγγραφα, ούτως ώστε να αποφεύγεται σύγχυση στις καθημερινές συναλλαγές.
 
Σύμφωνα με το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών και τη δικηγορική ομάδα HIAS Greece, το ειρηνοδικείο Μυτιλήνης με την απόφαση 136/2018, η οποία κατέστη τελεσίδικη σήμερα, Τρίτη 19.2.2019, προχώρησε σε μεταβολή του καταχωρισμένου φύλου τρανς γυναίκας και του κυρίου ονόματος, αναγνωρισμένης πρόσφυγος από το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Μυτιλήνης.
 
Πέραν αυτών, το δικαστήριο βεβαίωσε, με σκοπό τη διόρθωση το κύριο όνομα και το φύλο και επιπλέον προσάρμοσε με διασταλτικό τρόπο σχετικά το επώνυμο στα έγγραφα ΑΔΕΤ της Υπηρεσίας Ασύλου και Διαβατηρίου (Ταξιδιωτικού Εγγράφου) της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Στο απόσπασμα της απόφασης αναφέρεται: «Από όλα τα ανωτέρω συνάγεται ότι το γυναικείο φύλο, το όνομα Χ, και το επώνυμο Υ αποτελούν γι’ αυτόν τα απαραίτητα και μόνιμα χαρακτηριστικά στοιχεία της προσωπικότητάς του με τα οποία τον αναγνωρίζουν στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον. Η υφιστάμενη αναντιστοιχία ανάμεσα στην εμφάνιση του αιτούντος και στην επίσημη ταυτοποίησή του και στα έγγραφά του δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην καθημερινή ζωή του και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή σύγχυση στις συναλλαγές του. Συνεπώς είναι προφανής η ανάγκη να γίνει δεκτή η κρινόμενη αίτηση υφισταμένου έννομου συμφέροντος και πρέπει η νέα κατάσταση, αναφορικά με το φύλο, και το ονοματεπώνυμό του, να απεικονίζεται στα έγγραφά του».
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:37