search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:53
MENU CLOSE

Αυτές ήταν οι μούσες του Λάγκερφελντ (Photos)

19.02.2019 19:50
Αυτές ήταν οι μούσες του Λάγκερφελντ (Photos) - Media

 

Ο σπουδαίος μόδιστρος Καρλ Λάγκερφελντ έγραψε ιστορία με τη δημιουργική ιδιοφυΐα του και τα σχεδόν χολυγουντιανά ντεφιλέ του, αλλά και με τις μούσες του: από την Ινές ντε λα Φρεσάνζ, την Κλόντια Σίφερ, τη Βανέσα Παραντί έως την Κάρα Ντελεβίν ή την Κάια Γκέρμπερ.

Ινές, όπως η Coco Chanel

Όταν ο Λάγκερφελντ πήρε τα ηνία του οίκου Chanel το 1983, επέλεξε την Ινές ντε λα Φρεσάνζ ως το πρόσωπο που θα αποτελούσε την εικόνα του. Ενσάρκωση του στιλ της σύγχρονης Γαλλίας, η Ινές διέθετε την κομψότητα για να μοιάσει στην Κοκό Σανέλ.

Σε ηλικία 25 ετών, η Ινές ντε λα Φρεσάνζ έγινε το πρώτο μοντέλο που υπέγραψε αποκλειστικό συμβόλαιο με έναν οίκο υψηλής ραπτικής. Αυτό ακριβώς την ανέδειξε στην πρώτη μεγάλη σταρ της μόδας τη δεκαετία του 1980.

Το 2015, ο Λάγκερφελντ γοητεύεται από την κόρη της πρώην του μούσας, τη Βιολέτ ντ’ Ιρσό.

Είναι «τέλεια (…) Διαθέτει τη γαλλική κομψότητα του αύριο» είχε πει στο περιοδικό V.

Κλόντια, ένας γερμανικός πολύτιμος λίθος

Αν και απείχε από το προφίλ της Ινές, η Κλόντια Σίφερ ξεχώριζε λόγω της ομοιότητάς της στη Μπριζίτ Μπαρντό. Ο Λάγκερφελντ της προσφέρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο ντεφιλέ του οίκου για την Άνοιξη-Καλοκαίρι του 1990.

«Εάν κήρυττα τον πόλεμο στην Τροία, η Κλόντια θα ήταν η Ελένη μου» δηλώνει ο ίδιος, εκστασιασμένος από εκείνη.

Η Σίφερ αναδεικνύεται σύντομα σε ένα διαπλανητικό είδωλο, σε έναν κόσμο όπου ο ανταγωνισμός είναι έντονος, από τη Σίντι Κρόφορντ στη Λίντα Εβαγγελίστα, μια άλλη αγαπημένη του από τη Γερμανία.

«Το μεγαλύτερο τοπ μόντελ είναι η Κλόντια» διαβεβαιώνει ο δημιουργός το 1995.

Εντούτοις, εκείνη καταφέρνει να εκνευρίσει τον «Kaiser» πρωταγωνιστώντας σε μια διαφήμιση για αναψυκτικά.

Βανέσα, ένα παραδεισένιο πουλί

Το 1991, ο Καρλ Λάγκερφελντ επιλέγει την τραγουδίστρια Βανέσα Παραντί για να δώσει νέα πνοή στον οίκο μόδας.

Μια διαφήμιση για το άρωμα Coco θα σταθεί η αφορμή για να την συστήσει σε ολόκληρο τον πλανήτη. Με το αγγελικό πρόσωπό της, ενσαρκώνει ένα πτηνό κλεισμένο σε ένα κλουβί, που παίζει με το μπουκαλάκι σφυρίζοντας το “Stormy Weather”.

«Αυτό που είναι θεμελιώδες με τη Βανέσα, δεν είναι το τι κάνει, αλλά ο τρόπος που το κάνει. Θα μπορούσε να συγκινήσει τραγουδώντας Bottin» θα πει ο σχεδιαστής στο Paris Match το 2010.

Η συνεργασία τους θα διαρκέσει έως το 2015.

Θα είναι η Λίλι Ρόουζ Ντεπ, η κόρη της Βανέσα και του ηθοποιού Τζόνι Ντεπ, την οποία θα επιλέξει ο Λάγκερφελντ για νέα μούσα της Chanel, σε ηλικία 16 ετών. Το 2017, το νεαρό μοντέλο προκαλεί αίσθηση με την εμφάνισή της με νυφικό στο κλείσιμο της επίδειξης της Chanel. Ένα δώρο του Καρλ Λάγκερφεντλ, με το οποίο θα κάνει το πρώτο της εξώφυλλο για τη Vogue Paris.

Κάρα, θέμα χιούμορ

Με την ασυνήθιστη ομορφιά της, η Κάρα Ντελεβίν, που ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία 18 ετών με τον οίκο Burberry, θα γίνει σύντομα η μούσα του Λάγκερφελντ, ο οποίος εκτιμά «τη λεπτοκαμωμένη σιλουέτα» της.

Αυτό που λατρεύει ο Καρλ στην Κάρα, είναι ότι εκείνη «αντιπροσωπεύει το σύγχρονο it girl, που σφύζει από ζωή, από ενέργεια. Αγαπάω τα κορίτσια που είναι άγρια, όμορφα και αστεία».

Για τον Λάγκερφελντ είναι «ο Τσάρλι Τσάπλιν της μόδας».

Κάια, η τελευταία συγκίνηση

Άλλη μια οικογενειακή υπόθεση για τον Καρλ Λάγκερφελντ, αυτή με την Κάια Κέρμπερ, την κόρη της Σίντι Κρόφορντ. Αφού συνεργάστηκε με τη μητέρα της στα ντεφιλέ της Chanel από το 1993, τον Γερμανό μόδιστρο «ξελογιάζει» η κόρη της το 2017, κατά τη διάρκεια μιας πρόβας για τον οίκο Fendi.

Η νεαρή καλλονή δεν κρύβει τον θαυμασμό της για εκείνον.

«Ο Καρλ ήταν πάντα ο ήρωάς μου στον κόσμο της μόδας κι αφού συνεργάστηκα με εκείνον, παραμένει ο ήρωάς μου. Είναι ένας πραγματικός οραματιστής και βρίσκεται σε αυτήν την τόσο ανταγωνιστική βιομηχανία, εδώ και τόσο καιρό. Λατρεύω το πάθος του».

«Η Κάια έχει μια συμπεριφορά τόσο φρέσκια κι ανεξάρτητη, που αποτελεί πηγή έμπνευσης» έλεγε το 2018 ο Λάγκερφελντ, εκθειάζοντας τη μόλις 17 ετών Καλιφορνέζα, που συμμετείχε στο τελευταίο της εποχής Λάγκερφελντ ντεφιλέ του οίκου Chanel, στις 22 Ιανουαρίου του 2019 στο Παρίσι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:51