search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:16
MENU CLOSE

Νοτοπούλου: Υπερήφανη που βάλαμε σφραγίδα ειρήνης στα Βαλκάνια

19.02.2019 21:22
Νοτοπούλου: Υπερήφανη που βάλαμε σφραγίδα ειρήνης στα Βαλκάνια - Media

 

Σε κλίμα συγκίνησης έγινε η παράδοση-παραλαβή καθηκόντων στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης με την απερχόμενη, Κατερίνα Νοτοπούλου, και τη νέα υφυπουργό, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, να αναφέρονται στον ρόλο του υπουργείου και τη φροντίδα της κυβέρνησης για τους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας, όπως και στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου, καθώς η κ. Νοτοπούλου θα είναι υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Είμαι υπερήφανη που κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο ΥΜΑΘ, που άλλοτε συντηρούσε αφηγήματα περί Μακεδονίας εν κινδύνω, βάλαμε σφραγίδα ειρήνης στα Βαλκάνια. Προστατεύσαμε τα εθνικά μας συμφέροντα και αποκτήσαμε έναν σύμμαχο και φίλο, μέσα από μια έντιμη συμφωνία. Η Μακεδονία και η Θράκη είναι πύλη ειρήνης και πόλος ανάπτυξης στα Βαλκάνια, στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» επισήμανε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας ότι «αποτέλεσε την πρώτη νίκη της φιλίας και της αλληλεγγύης στα ταλαιπωρημένα Βαλκάνια του μίσους και του εθνικισμού» και σημείωσε: «Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι εθνικές αναδιπλώσεις και οι πολιτισμική καχυποψία οδηγούν σε εντάσεις και διευρύνουν τα ρήγματα μεταξύ εθνών και πολιτισμών, εμείς ακολουθήσαμε έναν άλλο δρόμο. Τον δρόμο του διαλόγου, της συνεννόησης και της κατανόησης. Και καταφέραμε να δείξουμε ότι οι λαοί της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας μπορούν να οικοδομήσουν ένα μέλλον συνανάπτυξης και φιλίας».

«Δεν κλειστήκαμε στις επιβλητικές αίθουσες του Διοικητηρίου. Δεν φοβηθήκαμε τις συνεργασίες. Δεν επιλέξαμε διοικήσεις, με βάση την κομματική ταυτότητα. Δεν φερθήκαμε στο ΥΜΑΘ σαν να είναι ένα πολιτικό μαγαζί. Βάλαμε τέλος στις χρηματοδοτήσεις σε ημέτερους. Μα, πάνω από όλα, δεν παρασυρθήκαμε σε λογικές εσωστρέφειας, αδράνειας και εφησυχασμού, επικαλούμενοι περιορισμένες αρμοδιότητες» είπε στην αρχή της ομιλίας της η κ. Νοτοπούλου, δίνοντας έτσι το στίγμα της πορείας που ακολούθησε τους μήνες που ήταν υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης.

«Αντίθετα, σε μια εποχή που πρακτικές εκφοβισμού απειλούν την κοινωνία μας, εμείς επιλέξαμε τις ανοιχτές πόρτες, τον διάλογο, τη συνεργασία» υπογράμμισε και απάντησε στους διάφορους «καλοθελητές», όπως τους αποκάλεσε, λέγοντας: «Όλο αυτό το διάστημα, παρά τα διάφορα που καλοθελητές συνειδητά διαστρέβλωναν, δεν λειτούργησα ούτε μια στιγμή ως κυβερνητικός τοπάρχης. Αντίθετα, ενεργούσα διαρκώς ως εκπρόσωπος των ανθρώπων της Μακεδονίας και της Θράκης, της Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας για όλους και για όλες μας. Ανοίξαμε το ΥΜΑΘ σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη, σε κάθε νομό, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε φορέα σε κάθε συλλογικότητα».

Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «είναι ο μόνος πρωθυπουργός που έστρεψε το βλέμμα στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων και των φορέων της Μακεδονίας και της Θράκης και σήμερα, η Μακεδονία και Θράκη ηγούνται της αναπτυξιακής προσπάθειας, τώρα που η χώρα βγήκε από τα δεσμά των μνημονίων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:15