search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:36
MENU CLOSE

Γιούνκερ: Ο κατώτατος μισθός να γίνει βασική αρχή της ευρωπαϊκής πολιτικής

19.02.2019 21:36
«Καμπανάκι» Γιούνκερ στην Ιταλία: «Κινδυνεύετε με διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος» - Media

 

Την θεσμοθέτηση του κατώτατου μισθού ως αρχή του κράτους πρόνοιας σε όλα τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, αλλά ανάλογα με την απόδοση της εθνικής οικονομίας και το κόστος ζωής, ζήτησε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας σε εκδήλωση του κοινοβουλίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης.”Κάθε εργασία αξίζει έναν δίκαιο μισθό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υποστηρίζω μια νέα προσέγγιση όσον αφορά τους κατώτατους μισθούς» τόνισε ο Γιούνκερ και πρόσθεσε: . “Ο κατώτατος μισθός πρέπει να γίνει μια βασική αρχή της ευρωπαϊκής πολιτικής».

Ο Γιούνκερ αναφέρθηκε ταυτόχρονα στο μέλλον της ευρωπαϊκής ηπείρου: “Σε είκοσι χρόνια, καμία χώρα της ΕΕ δεν θα είναι μέλος της ομάδας G7.” Και όποιος θέλει να καταργήσει την Ευρώπη, θα πρέπει να επισκεφθεί τα στρατιωτικά νεκροταφεία, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής .

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν δίστασε να αποστασιοποιηθεί από τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν. «Δεν υπάρχει κάτι το κοινό μεταξύ του κ. Όρμπαν και εμού. Η θέση του δεν είναι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΕΛΚ» τόνισε ο Γιούνκερ και κάλεσε τον υποψήφιο για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ, να εξετάσει αν χρειάζεται τις ψήφους του Όρμπαν. “Υπάρχουν φωνές που απλά δεν θέλουν» πρόσθεσε ο Γιούνκερ .

Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ακόμη ότι θεωρεί το Brexit ως “την πιο τραγική μεταπολεμική απόφαση στην Ευρώπη” μετά το 1945.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:36