18/09/2020 19:19:15

Αυτό είναι το πρώτο ελληνικό πλοίο με σύστημα καθαρισμού καυσαερίων (Photos)

Αυτό είναι το πρώτο ελληνικό πλοίο με σύστημα καθαρισμού καυσαερίων (Photos) - Media

 

Οι Μινωικές Γραμμές καλωσόρισαν την Τετάρτη στο Ηράκλειο της Κρήτης το επιβατηγό οχημαγωγό πλοίο Mykonos Palace, που αποτελεί το πρώτο πλοίο της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας στο οποίο τοποθετήθηκε το νέο σύστημα καθαρισμού καυσαερίων (SCRUBBERS).

Από 1ης Ιανουαρίου 2020 αναμένεται να τεθούν από το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) νέοι κανονισμοί για τα καύσιμα που στοχεύουν να μειώσουν την ποσότητα θείου κατά τουλάχιστον 80%. Η διαδικασία εγκατάστασης του νέου συστήματος στα πλοία του στόλου των Μινωϊκών είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις 18/4/2019.

Οι Μινωικές Γραμμές θα είναι η πρώτη εταιρεία στο χώρο της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας που τα πλοία της, H/S/F Knossos Palace, H/S/F Festos Palace και H/S/F Mykonos Palace, θα έχουν εναρμονιστεί πλήρως με τις νέες απαιτήσεις για μειωμένες εκπομπές ρύπων προς όφελος του περιβάλλοντος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.