search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:26
MENU CLOSE

Πολιτική κρίση στην Αλβανία – Ντούλες: Ο Ράμα εξαγόρασε ψήφους με χρήματα από ναρκέμπορους 

20.02.2019 12:29
Πολιτική κρίση στην Αλβανία - Ντούλες: Ο Ράμα εξαγόρασε ψήφους με χρήματα από ναρκέμπορους  - Media

 

Μετά τη μεγάλη διαδήλωση του Σαββάτου στα Τίρανα η αντιπολίτευση υπό την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος αποφάσισε την παραίτηση σύσσωμης της κοινοβουλευτικής Ομάδας. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Δημοκρατικού Κράτους συμπεριλαμβάνει και αρχηγούς άλλων συμμαχικών κομμάτων όπως και το Κόμμα Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ)* του Ευάγγελου Ντούλε. 

«Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τις σταθερές καταγγελίες της Ανιπολίτευσης προς την κυβέρνηση. Είναι η αθέτηση όλων των υποσχέσεων και δεσμεύσεων τόσο του 2013 όσο και του 2017, γνωρίζουμε πολύ καλά πώς με ευθύνη της κυβέρνησης και του κ. Ράμα η Αλβανία μετατράπηκε σε μία απέραντη χασισοκαλλιέργεια. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι το 2017 ο Ράμα κέρδισε τις εκλογές με τα χρήματα από το εμπόριο ναρκωτικών. Ουσιαστικά ο Ράμα εξαγόρασε τις εθνικές εκλογές. Ενώ όλα αυτά ήταν γνωστά, αυτό που οδήγησε στο να ξεχειλίσει το ποτήρι, ήταν οι αποκαλύψεις της «Φωνής της Αμερικής» για φαινόμενα εξαγοράς ψήφων από στελέχη του κόμματός του κυρίου Ράμα, υψηλόβαθμα στελέχη, συμπεριλαμβανομένων και υπουργών συναλλάσσονταν με εγκληματικά στοιχεία για την εξαγορά των εκλογών. Έχουμε μία πλειοψηφία κοινοβουλευτική η οποία έχει προκύψει μέσω της εξαγοράς της ψήφου», τονίζει στο «Π» ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Ευάγγελος Ντούλες. 

Ο Ευάγγελος Ντούλες στο Αλβανικό Κοινοβούλιο

Στην Αλβανία τόσο η συμμετοχή των πολιτών στη διαδήλωση του Σαββάτου, κυρίως όμως η αδράνεια που επιδεικνύει ο Ράμα και μάλιστα ο από πλευράς του χλευασμός των αντιδράσεων, οδηγεί πλέον τα πράγματα στην ακραία ρήξη και βαθαίνει τη χώρα σε μεγάλη πολιτική κρίση. 

Ενώ ο ηγέτης της αλβανικής αντιπολίτευσης, Λουλζίμ Μπάσα, αποφάσισε οι βουλευτές του κόμματός του να παραιτηθούν από τις βουλευτικές έδρες τους, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα φαίνεται αποφασισμένος να μην υποχωρήσει στα αιτήματα της αντιπολίτευσης για παραίτηση.

«Η αυριανή (Πέμπτη) μέρα είναι πολύ κρίσιμη για τη τροπή που θα πάρουν οι εξελίξεις. Η αντιπολίτευση έχει καλέσει τους πολίτες σε διαδήλωση έξω από το κοινοβούλιο. Μπαίνουμε σε εκλογική ευθεία. Πρέπει να πάψει η αδιαλλαξία του Ράμα», λέει ο κ. Ντούλες στο «Π» σχολιάζοντας το κάλεσμα της Ανιπολίτευσης για πολιτική διαδήλωση, η οποία θα γίνει αύριο Πέμπτη (21 Φεβρουαρίου) μπροστά στο κτίριο συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής. 

Για τις παραιτήσεις των βουλευτών σύσσωμης της Αντιπολίτευσης ο κ. Ντούλες, αναγνωρίζει ότι είναι «μία ακραία απόφαση», ωστόσο ξεκαθαρίζει πως έπρεπε να γίνει. 

«Οφείλουμε να το ομολογήσουμε, ήταν μία ακραία απόφαση. Έχουμε όλοι επίγνωση της κατάστασης αυτής. Ο κανονισμός προβλέπει ότι αντικαθίστανται οι βουλευτές που παραιτήθηκαν. Θα ακολουθήσει και η παραίτηση των επιλαχόντων, οι οποίοι θα παραιτηθούν και αυτοί. Θα καταλήξουμε να έχουμε ένα μονόχρωμο κοινοβούλιο, το οποίο θα έχει μόνο 76 βουλευτές του κ. Ράμα», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ντούλες. 

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα

Δεν παραιτείται ο Ράμα 

Σε συνέντευξη στην ιταλική ημερήσια εφημερίδα Corriere della Sera, ο πρωθυπουργός Ράμα δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί ή να διεξαγάγει πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Ο Ράμα πραγματοποίησε συνάντηση με τους βουλευτές του κόμματός του, όπου τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες προετοιμασίες για τις τοπικές κυβερνητικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 30 Ιουνίου, ανεξάρτητα από την απόφαση που θα λάβει το Δημοκρατικό Κόμμα.

«Πρέπει να βελτιωθούμε. Θα συνεχίσουμε την περιοδεία μας σε όλη τη χώρα και θα προχωρήσουμε με τις προετοιμασίες των τοπικών κυβερνητικών εκλογών», δήλωσε ο Ράμα μεταξύ άλλων.

*Το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι ένα κεντρώο κόμμα της Αλβανίας. Ιδρύθηκε το 1992 και εκπροσωπεί τα δικαιώματα των μειονοτήτων της χώρας, ενώ σχετίζεται κυρίως με τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας, που διατηρεί έντονη παρουσία σε νότιες περιοχές της χώρας. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:26