search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:58
MENU CLOSE

Κύκλωμα «ροδάκινων» στη Σερβία: «Βάφτιζε» σέρβικα τα ελληνικά και τα πουλούσε στη Ρωσία

20.02.2019 14:58
Κύκλωμα «ροδάκινων» στη Σερβία: «Βάφτιζε» σέρβικα τα ελληνικά και τα πουλούσε στη Ρωσία - Media

 

Το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας ανακοίνωσε ότι σε επιχείρηση της υπηρεσίας δίωξης οικονομικού εγκλήματος, συνελήφθησαν πέντε έμποροι φρούτων που εισήγαγαν ροδάκινα από την Ελλάδα και στην συνέχεια τα πωλούσαν στη ρωσική αγορά σαν σερβικά προϊόντα.

Μεταξύ Ρωσίας και Σερβίας ισχύει από τον Αύγουστο του 2000 καθεστώς ελεύθερου εμπορίου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι έγιναν και 54 προσαγωγές αγροτών που παρείχαν παραστατικά έγγραφα στους εμπόρους για να μπορούν να “βαφτίσουν” σερβικά, τα ελληνικά φρούτα. Στο κύκλωμα που δρούσε από τα μέσα του 2017 μέχρι σήμερα, συμμετείχαν οι εταιρίες „”Coja Promet”, “Citrum AKZ” και “D&B Trans” όπως και μεγάλος αριθμός αγροτών. Οι εταιρίες αυτές εισήγαγαν τα φρούτα από την Ελλάδα, στη συνέχεια εξασφάλιζαν παραστατικά παραγωγής από αγρότες, σε διάφορες περιοχές της Σερβίας και τα εξήγαγαν στην Ρωσία.

Το σερβικό ΥΠΕΣ ανακοίνωσε ότι τα διαφυγόντα κέρδη των εταιριών από αυτήν την παράνομη δραστηριότητα ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:57