18/01/2021 09:54:25

Χάος στο Ιράν: Προσπάθεια ανατροπής του Ροχανί από τον Αχμαντινετζάντ

Χάος στο Ιράν: Προσπάθεια ανατροπής του Ροχανί από τον Αχμαντινετζάντ - Media
 
Η κλήτευση του Ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί στο κοινοβούλιο, προκειμένου να απαντήσει σε σειρά θεμάτων σχετικών με την οικονομία είναι μια προσπάθεια των υποστηρικτών του προκατόχου του να ανατρέψουν την κυβέρνηση, προειδοποίησε σήμερα το γραφείο του προέδρου.
 
Οι υποστηρικτές του πρώην προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ "ήταν εξ αρχής κατά της κυβέρνησης του προέδρου Ροχανί και ήλπιζαν από τότε για την πτώση του", δήλωσε ο προσωπάρχης του τελευταίου, Μαχμούντ Βαεζί.
 
Ο Βαεζί εμφανίστηκε βέβαιος ότι αυτή τη "προπαγανδιστική ενέργεια" θα αποτύχει, όπως μετέδωσε το πρακτορείο IRNA.
 
Πολλοί σκληροπυρηνικοί, από τους 290 βουλευτές του ιρανικού κοινοβουλίου, πιέζουν ώστε να κλητευθεί ο πρόεδρος με αφορμή τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στη χώρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο ISNA, θα ζητηθεί από τον Ροχανί να απαντήσει σε 14 θέματα, μεταξύ των οποίων για την ανεργία και τον πληθωρισμό. Δεν είναι σαφές προς το παρόν το πότε θα γίνει αυτό.
 
Το Ιράν έχει βυθιστεί σε οικονομική κρίση αφότου οι ΗΠΑ επανέφεραν τις κυρώσεις, πέρσι. Η ισοτιμία του νομίσματός του έναντι των άλλων πέφτει κατακόρυφα ενώ ο πληθωρισμός αυξάνεται και οι εξαγωγές πετρελαίου μειώνονται.
 
Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν νωρίτερα ότι η κλήτευση του Ροχανί στο κοινοβούλιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.