search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:05
MENU CLOSE

Ρόδος: Σε δίκη ιερέας για το «φτύστε τους πολιτικούς είναι κοπρίτες και προδότες» με αφορμή τις Πρέσπες

21.02.2019 12:14
Ρόδος: Σε δίκη ιερέας για το «φτύστε τους πολιτικούς είναι κοπρίτες και προδότες» με αφορμή τις Πρέσπες - Media

 

Ενώπιον της δικαιοσύνης ανατέμνεται να βρεθεί με τις κατηγορίες της δημόσιας προτροπής σε βία, ο ιερέας Χρήστος Σιάννας, ο οποίος είχε στο κήρυγμά του με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, σε «προδότες, εφιάλτες, κοπρόσκυλα».

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, θα τα όσα είχε πει τον Ιούνιο του 2018 είχαν προκαλέσει αίσθηση.

«Όποιο πολιτικό δείτε, φτύστετονε, αλλά ούτε και το σάλιο σας αξίζει γι’ αυτά τα κοπρόσκυλα, γιατί είναι τεμπέληδες, είναι αλήτες, με όλη τη σημασία της λέξεως» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Αυτοί οι προδότες, οι ψεύτες, οι ελεεινοί. Εσχάτη προδοσία, υπογράψανε όλοι. Αυτά τα κοπρόσκυλα που πήρανε να διοικήσουνε και να διαλύσουνε, σε εντεταλμένη υπηρεσία, την πατρίδα μας. Σήμερα το απόγευμα στις Πρέσπες έχουν πάει όλοι οι κοπρίτες, όλοι οι υπουργοί, όλα τα ρεμάλια και ακόμη και βορειοελλαδίτες βουλευτές που υπογράψανε, θα πάνε να διασκεδάσουνε την μεγάλη τους επιτυχία», ανέφερε σε άλλο σημείο ο π. Χρήστος. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι οι άθεοι, είναι ένα τίποτα, είναι μία χούφτα προδότες» ήταν μερικά από τα λεγόμενα του ιερέα.

Το επίμαχο χριστιανικό κήρυγμα περιείχε ένα ποτ πουρί από ομοφοβία, εθνικισμό και προτροπή σε βίαιες πράξεις.

Σημειώνεται ότι για παρόμοια προτροπή με «φτύσιμο» (σε ομοφυλόφιλους) καταδικάστηκε πρόσφατα ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:03