15/10/2019 08:49:23

Ρουβίκωνας: Έριξαν φορμόλη στα γραφεία της ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΑΕ

Ρουβίκωνας: Έριξαν φορμόλη στα γραφεία της ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΑΕ - Media

 

Παρέμβαση πραγματοποίηση η ομάδα του «Ρουβίκωνα» στα γραφεία της εταιρείας «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΑΕ» που διαθέτει ιχθυοπαραγωγικές μονάδες, ρίχνοντας φορμόλη, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της στο Indymedia.

«Η εταιρία υποστηρίζει ότι η φορμόλη στις «επιτρεπτές» δόσεις και συγκεντρώσεις και με βάση κτηνιατρική συνταγή είναι παντελώς ακίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία και πλήρως αποδομήσιμη, οπότε υποθέσαμε με σχετική ασφάλεια ότι δε θα υπήρχε πρόβλημα με τη ρίψη φορμόλης στα γραφεία τους, και μάλιστα σε ποσότητα μηδαμινή σε σχέση με τους τόνους που ρίχνουν καθημερινά στα ψάρια που εκτρέφουν», αναφέρει μεταξύ άλλων η ομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του «Ρουβίκωνα»:

«Λουτρά φορμόλης» στα γραφεία της ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΑΕ

Κατά το κοινώς λεγόμενο η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης, και ως ομάδα συνηθίζουμε να τηρούμε τις υποσχέσεις μας. Πριν 3 περίπου μήνες είχαμε παρέμβει στα γραφεία της Ανδρομέδα ΑΕ αφενός ως κίνηση αλληλεγγύης στο διωκόμενο αγωνιστή Χρήστο Λοβέρδο Στελακάτο και αφετέρου για να δοθεί δημοσιότητα στις πρακτικές που εφαρμόζει η εταιρία στις ιχθυοπαραγωγικές της μονάδες. Απέναντι στην ηχηρή σιωπή σε βαθμό συγκάλυψης των αστικών ΜΜΕ, επιλέξαμε να παρέμβουμε και πάλι στα διοικητικά τους γραφεία εφαρμόζοντας κι εμείς με τη σειρά μας, μια - κατά τα λεγόμενά τους –ασφαλή και ακίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία πρακτική : Τα λουτρά φορμόλης.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι η φορμόλη στις «επιτρεπτές» δόσεις και συγκεντρώσεις και με βάση κτηνιατρική συνταγή είναι παντελώς ακίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία και πλήρως αποδομήσιμη, οπότε υποθέσαμε με σχετική ασφάλεια ότι δε θα υπήρχε πρόβλημα με τη ρίψη φορμόλης στα γραφεία τους, και μάλιστα σε ποσότητα μηδαμινή σε σχέση με τους τόνους που ρίχνουν καθημερινά στα ψάρια που εκτρέφουν. Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση για τη φορμόλη, “η φορμαλδεΰδη και τα “βιοκτόνα” σκευάσματά της απαγορεύτηκαν από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία για χρήση κατά τη μεταποίηση τροφίμων και ως απολυμαντικά χώρων και σκευών που σχετίζονται με τρόφιμα και ποτά. Στη συνέχεια, απαγορεύτηκαν από την Ευρωπαϊκή αγορά προϊόντα που περιέχουν φορμόλη”.

Σε δημόσια και επώνυμη καταγγελία αναφέρεται ότι η φορμαλδεΰδη είναι καρκινογόνος ουσία και εμφανίζεται να ασκεί επίδραση σε τουλάχιστον δύο στάδια της διαδικασίας καρκινογένεσης. Η πιο συνηθισμένη χρήση της ουσίας σχετίζεται με την ταρίχευση νεκρών οργανισμών, και στις ιχθυοκαλλιέργειες χρησιμοποιείται ως αντιπαρασιτικό για ασθένειες ψαριών που οι ίδιες οι μονάδες εκτροφής προκαλούν στα εκτρεφόμενα ψάρια.

Η Ανδρομέδα ΑΕ τροφοδοτεί το 22% της αγοράς με ψάρια τα οποία απολυμαίνονται με λουτρά φορμόλης στα κλουβιά που κολυμπούν και τα διανέμει προς κατανάλωση. Διώκει και στοχοποιεί ακραία το Χρήστο Λοβέρδο, και αποσιωπά τις εις βάρος της καταγγελίες με τη συνέργεια επιχειρηματιών, καναλαρχών, δικαστικών, και πολιτικών προσώπων.

Σκοπός της ενέργειάς μας δεν είναι να αναλύσουμε τα ήδη γνωστά για την ανεπανόρθωτη ζημιά που προκαλεί η Ανδρομέδα ΑΕ στο περιβάλλον και στην τροφική παραγωγική αλυσίδα. Με την κίνηση μας αυτή, θέλουμε συμβολικά να τονίσουμε οτι μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.

Υπάρχουν φορές που τα λίγα λόγια είναι προτιμότερα από τα πολλά και ειδικά αυτή τη φορά η ενέργεια μιλάει από μόνη της: Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι υπεύθυνοι για την καταστροφή του περιβάλλοντος, των θαλασσών και την ακραία υποβάθμιση των ζωών μας, θα λογοδοτήσουν.

Μέχρι να σταματήσουν τα περιβαλλοντικά εγκλήματα, οι πνιγμοί «ατυχήματα», οι δωροδοκίες κρατικών υπαλλήλων από την Ανδρομέδα ΑΕ για την επιβολή της σιωπής και τον υπόλοιπο συρφετο που λυμαίνεται τη θάλασσα στο όνομα του κέρδους, θα μας βρίσκουν απέναντί τους.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους όσους αγωνίζονται για την υπεράσπιση της φύσης σε όλο τον κόσμο.

Καλούμε στην Πορεία ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων σήμερα, Πέμπτη 21/2, στις 18:00 στα Προπύλαια.

Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ


Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας»

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.