26/01/2020 10:55:20

Το πρώτο δελτίο ειδήσεων από «εικονική» παρουσιάστρια (Video)

Το πρώτο δελτίο ειδήσεων από «εικονική» παρουσιάστρια (Video) - Media

 

Μπορεί ένας τηλεπαρουσιαστής ειδήσεων να δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο χωρίς να κουράζεται; Η απάντηση είναι θετική μετά την αποκάλυψη της πρώτης παρουσιάστριας τεχνητής νοημοσύνης από το κινεζικό πρακτορείο - κανάλι ειδήσεων Xinhua.

Στο δελτίο η δημιουργημένη από ηλεκτρονικό υπολογιστή δημοσιογράφος, διάβαζε τα κείμενα και πάσαρε τα βίντεο με απόλυτη φυσικότητα, σύμφωνα με το zoornalistas.com.

Για να δημιουργηθεί το άβαταρ, η βάση του προσώπου και των κινήσεων του ήταν η Κινέζα δημοσιογράφος του καναλιού, Κουί Μενγκ. Οι ειδικοί που δημιούργησαν την εικονική δημοσιογράφο μοντελοποίησαν την ομιλία, τις κινήσεις και τους τρόπους της Μενγκ σε παρουσιάσεις της άνω των 10.000 λεπτών.

Η εικονική δημοσιογράφος, ονόματι Σιν Σιαο Μένγκ, αναπτύχθηκε από το Xinhua, σε συνδυασμό με μια εταιρεία μηχανών αναζήτησης που ονομάζεται Sogou. Η Σιαομένγκ δείχνει ζωντανή, ανοιγοκλείνει τα μάτια της και κουνά τα χέρια της καθώς μιλάει στην κάμερα. Εκτός από κάποιες κινήσεις στο στόμα, δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να αντιληφθεί πως δεν είναι αληθινή.

Πάντως οι δημοσιογράφοι που φοβούνται την επανάσταση των ρομπότ μπορούν να είναι ήσυχοι για την ώρα. Οι παρουσιαστές χρειάζονται ακόμα συγγραφείς και συντάκτες για να έχουν το κείμενο που διαβάζουν...

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.