search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:17
MENU CLOSE

«Η Ιταλία παίζει με την φωτιά της απόσχισης – Δίνει αυξημένη αυτονομία στον πλούσιο Βορρά»

21.02.2019 15:33
«Η Ιταλία παίζει με την φωτιά της απόσχισης - Δίνει αυξημένη αυτονομία στον πλούσιο Βορρά» - Media

 

Η ιταλική κυβέρνηση επιδιώκει να δώσει ενισχυμένη αυτονομία σε Βενετία, Λομβαρδία και Εμίλια Ρομάνα, τρεις περιοχές του Βορρά που κατέχουν το 40% της ιταλικής οικονομίας, γράφει η γαλλική Les Echos, προειδοποιώντας ότι υπάρχει «κίνδυνος να προκαλέσουν σχίσμα στην ιστορικά εύθραυστη συνοχή της χώρας».

Τι ζητούν αυτές οι περιοχές; Κατ’ αρχάς μεγαλύτερη ανοχή στην αναδιανομή των οικονομικών πηγών που παράγονται στο έδαφός τους. Η Λομβαρδία και η Βενετία παραπονούνται ότι το κεντρικό κράτος αναδιανέμει «άνισα» πολλούς από τους πόρους που παράγονται εκεί. Η λίστα των απαιτήσεων πάει πιο μακριά από τη διαχείριση της φορολογίας που προέρχεται από τις περιοχές αυτές. Θεωρούν ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα σε καλύτερο επίπεδο ασφάλειας, εκπαίδευσης, υποδομών, υγείας, προστασίας περιβάλλοντος και πολιτιστικής κληρονομιάς. Απαίτηση που προέρχεται από την καλύτερη διαχείριση και την καλύτερη γνώση των θεμάτων τους έναντι της διαχείρισης από την κεντρική εξουσία: με τον κίνδυνο να προκληθεί σχίσμα στην ιστορικά εύθραυστη συνοχή της χώρας, σημειώνει η γαλλική εφημερίδα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:13