search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:35
MENU CLOSE

Το μήνυμα της ΑΑΔΕ που βλέπουν οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων Airbnb

21.02.2019 16:11
Η Airbnb περνά στην αντεπίθεση: Ραντεβού στα δικαστήρια  - Media

 

Ηλεκτρονικό μήνυμα προς όλους τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιων μισθώσεων απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με το οποίο τους υπενθυμίζει ότι στις 28 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία για την οριστικοποίηση των στοιχείων που έχουν ήδη καταχωρηθεί στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής. Αν δεν το πράξουν τα δεδομένα που έχουν καταχωρηθεί θα θεωρηθούν οριστικά και θα φορολογηθούν με βάση αυτά

Η επιστολή της ΑΑΔΕ προς τους διαχειριστές και ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι η ακόλουθη:

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Ενημερωτικό σημείωμα για Διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιων μισθώσεων

Αγαπητέ/ή κύριε/α,

Σας ενημερώνουμε ότι στις 28/02/2019 λήγει η προθεσμία οριστικοποίησης των στοιχείων που έχετε καταχωρήσει στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής».

Η διαδικασία της οριστικοποίησης έχει ως σκοπό τον επιμερισμό του φορολογητέου εισοδήματος που αποκτήθηκε από το σύνολο των Βραχυχρόνιων Δηλώσεων Διαμονής, φορολογικού έτους 2018, στους δικαιούχους εισοδήματος.

Μέχρι την οριστικοποίηση των στοιχείων έχετε την δυνατότητα να διορθώσετε/ τροποποιήσετε τα δεδομένα που έχετε καταχωρήσει στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» (όπως δικαιούχοι εισοδήματος, ποσοστά δικαιούχων εισοδήματος κλπ).

Στην περίπτωση αγνώστων ιδιοκτητών ακολουθείστε την διαδικασία όπως αυτή περιγράφεται στην Ερώτηση/ Απάντηση 30 του κειμένου «Συχνές Ερωτήσεις / απαντήσεις για βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων μέσω ψηφιακών πλατφορμών»

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι εάν δεν προβείτε σε οριστικοποίηση, τα δεδομένα που έχουν καταχωρηθεί στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» θα θεωρηθούν οριστικά. Ειδικότερα εάν δεν προσδιορίσετε το ποσοστό διανομής του εισοδήματος στο 100%, το ποσοστό που υπολείπεται θα φορολογηθεί στο όνομά σας.

Παρακαλούμε αγνοήστε το παρόν μήνυμα εάν έχετε ήδη ολοκληρώσει την διαδικασία οριστικοποίησης.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτου μέσω ψηφιακών πλατφορμών.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

! Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων σας, μπορείτε να απευθύνεστε τηλεφωνικά στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Κ.Ε.Φ) της Δ/νσης Υποστήριξης Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών της Α.Α.Δ.Ε. στον τηλεφωνικό αριθμό: 213-1621000.

! Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που σας στέλνουμε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, εφ’ όσον δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας, περιλαμβάνει στο πάνω μέρος του το όνομά σας και το όνομα χρήστη (Username). Εάν λάβετε μήνυμα που αναφέρει ότι προέρχεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων χωρίς να περιέχει τα στοιχεία αυτά και δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας μήνυμα, να το διαγράψετε μιας και θα είναι πλαστό και πιθανώς να περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:35