search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:00
MENU CLOSE

Αποχαιρετά το πλεονέκτημα, «τρέχει» για να μην αποχαιρετήσει και τα πλέι οφ ο Ολυμπιακός

21.02.2019 19:18
Αποχαιρετά το πλεονέκτημα, «τρέχει» για να μην αποχαιρετήσει και τα πλέι οφ ο Ολυμπιακός - Media

 

Με τα εξωαγωνιστικά (κόντρα με την ΚΕΔ, την ΕΟΚ και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο) και αγωνιστικά (Σπανούλης) ζητήματα να τον ταλανίζουν, ο Ολυμπιακός έπαιξε το τελευταίο του χαρτί για το πλεονέκτημα έδρας στην Τουρκία, κόντρα στην Αναντολού Εφές, αλλά λύγισε στο τέλος και ηττήθηκε με 75-65. Αυτή ήταν η 11η ήττα των Πειραιωτών στην Ευρωλίγκα (και 12 νίκες) που πλέον, πρέπει να ανακτήσουν τη χαμένη τους ψυχολογία, να αναζητήσουν την αγωνιστική τους ανάταση και να σφραγίσουν την είσοδό τους στα πλέι οφ.

Οι Πειραιώτες ήταν πολύ ανταγωνιστικοί και μέσα στο παιχνίδι για 35 λεπτά, αλλά άστοχοι επιθετικά, με κακές επιλογές. Η μαχητικότητα και η φρεσκάδα του Ουέμπερ και η καλή εμφάνιση των Στρέλνιεκς και Μιλουτίνοφ είναι αυτό που κρατούν οι «ερυθρόλευκοι» που πλέον έχασαν ουσιαστικά τις ελπίδες τους για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και τώρα θα παλέψουν για το καλύτερο πλασάρισμα στις θέσεις 5-8.

Το παιχνίδι:

Η τουρκική ομάδα μπήκε καλύτερα στον αγώνα εκμεταλλευόμενη το μουδιασμένο ξεκίνημα του Ολυμπιακού και γρήγορα απέκτησε προβάδισμα 7 πόντων (10-3). Όμως ο νεοφερμένος Ουέμπερ ήταν εκπληκτικός, δεν φοβόταν να πάρει πρωτοβουλίες και σήμανε την «ερυθρόλευκη» αντεπίθεση.

Με άξιο συμπαραστάτη τον Μιλουτίνοβ, επιθέσεις στο «ζωγραφιστό» και καλή άμυνα, η ομάδα του Μπλατ έκανε ρελάνς, έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 18-22 και πέτυχε σερί 17 αναπάντητων πόντων, μέχρι να του το «σπάσει» ο Πλάις.

Από τον Ολυμπιακό απουσίαζε ο Σπανούλης, ο Γκος (που παίρνει περισσότερο χρόνο) και ο Πρίντεζης άποντοι, όμως σαν ομάδα έβγαζαν τρομερή ενέργεια σε άμυνα και επίθεση, είχαν καθαρό μυαλό και «διάβαζαν» σωστά τις φάσεις με αποτέλεσμα να έχουν τα ηνία της αναμέτρησης.

Σταδιακά όμως, με τον Πλάις και τον Σιμόν να βοηθούν τους γηπεδούχους, η Εφές «ροκάνισε» τη διαφορά και με ένα «τρελό» καλάθι του Μόερμαν πήγε προηγούμενη στο ημίχρονο με 36-35.

Η ομάδα του Αταμάν μπήκε πιο αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο και εκμεταλλευόμενη την αστοχία του Πρίντεζη (0/5) και του Ολυμπιακού γενικότερα, ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά στους δέκα πόντους (47-37).

Κάπου εκεί όμως, ο Στρέλνιεκς πήρε «φωτιά» και με 10 συνεχόμενους προσωπικούς του πόντους, μείωσε στο καλάθι για την ομάδα του (51-49). Μετά ήταν σειρά της Εφές να κάνει ένα γρήγορο 5-0 και να ολοκληρώσει το τρίτο δεκάλεπτο με 56-49 υπέρ της.

Μίσιτς και Πλάις συνέχισαν να πληγώνουν τον Ολυμπιακό αλλά η αφύπνιση του Πρίντεζη με 6 συνεχόμενους πόντους του, έφεραν τη διαφορά στο τρίποντο (62-59). Πάλι όμως οι Τούρκοι βρήκαν λύσεις και με δικό τους 6-0 από τη ρακέτα απέκτησαν απόσταση ασφαλείας (68-59), τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ματς.

Ο Ολυμπιακός ήταν άστοχος στη συνέχεια από τη γραμμή του τριπόντου, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να διαβάζουν σωστά τα μις ματς και κάπως έτσι έφτασαν στην επικράτηση με 75-65

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30