search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:48
MENU CLOSE

Μπόλαρης: Η νέα σχολική χρονιά στη Βόρεια Μακεδονία χωρίς αλυτρωτικά και ανιστόρητα σημεία διδακτέας ύλης

22.02.2019 06:28
Μπόλαρης: Η νέα σχολική χρονιά στη Βόρεια Μακεδονία χωρίς αλυτρωτικά και ανιστόρητα σημεία διδακτέας ύλης - Media

 

Με την εξάλειψη των αλυτρωτικών και ανιστόρητων σημείων από την διδακτέα ύλη σε όλα τα εκπαιδευτικά εγχειρίδια από την επόμενη σχολική χρονιά, ως βασικό επίτευγμα από την πρώτη κι όλας συνάντησή της, προχωρά το έργο της η Μεικτή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας- Βορείου Μακεδονίας βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Για το έργο αυτό, πώς αυτό δρομολογήθηκε, καθώς και για την ίδια την επιτροπή, το κλίμα συνεργασίας αλλά και για τα επόμενα βήματα μιλά στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο επικεφαλής της ελληνικής πλευράς, υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, δίνοντας μία πλήρη εικόνα των μέχρι τώρα πεπραγμένων εν όψει και της επικείμενης δεύτερης συνάντησης της Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί στη Δοϊράνη. 

Ο κ. Μπόλαρης αναφέρει αναλυτικά τα τρία βασικά σημεία αφετηρίας που έθεσε η ελληνική πλευρά και επισημαίνει τη βούληση της Ελλάδας “να τελειώσουμε τις εργασίες με ποιότητα και αποτελεσματικότητα το συντομότερο δυνατό” και τον στόχο της “επίσπευσης των αλλαγών”, ώστε να υπάρχουν απτά αποτελέσματα από την επόμενη σχολική χρονιά. Αποσαφηνίζει επίσης ότι “τόσο από την ελληνική πλευρά, όσο και από την πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας οι επιτροπές αποτελούνται από αξιόλογους επιστήμονες που κατανοούν πλήρως το έργο που πρέπει να επιτελέσουν, γνωρίζουν σε βάθος την ιστορία των δύο λαών, σέβονται το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, και είναι σε θέση να επιφέρουν δικαιοσύνη και να αποτυπώσουν την ιστορική αλήθεια, απομακρύνοντας τα προπαγανδιστικά εδάφια, εικαστικά και χάρτες που μολύνουν τα σχολικά βιβλία τις τελευταίες δεκαετίες”. Εξάλλου, όπως σημειώνει, εμείς “δεν αξιώσαμε τίποτε περισσότερο, από αυτά που έχουν γίνει αποδεκτά ενώπιον της διεθνούς κοινότητας, και δεν θα δεχτούμε τίποτε λιγότερο”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:48