search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:47
MENU CLOSE

Πανεπιστημιακοί σε Γαβρόγλου: Υποβαθμίζεις το Διεθνές Πανεπιστήμιο

22.02.2019 08:45
Γαβρόγλου: Δεν υπήρξε καμία διαρροή των θεμάτων της Έκθεσης - Media

 

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στο Διεθνές πανεπιστήμιο μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στη συγχώνευση του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος με τρία ΑΤΕΙ (Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης).

Μετά την ηχηρή παραίτηση του πρόεδρου της διοικούσας επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου από το ξεκίνημά του και καθηγητή στο City University του Λονδίνου Κώστα Γραμμένου, την επίθεση Μπουτάρη στον κ. Γραβόγλου, την Πέμπτη δέκα μέλη ΔΕΠ του ιδρύματος εξέφρασαν δημόσια τη διαφωνία τους με αφορμή την προωθούμενη συγχώνευσή του.

Όπως εξηγούν οι καθηγητές σε κείμενο που ανάρτησαν στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη για το σχετικό νομοσχέδιο «το Διεθνές πανεπιστήμιο υποβαθμίζεται και αποστεώνεται ερευνητικά».

«Διαφωνούμε με τη συγχώνευση της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών με τη Σχολή Οικονομίας, Διοίκησης και Νομικών Επιστημών. Η συγχώνευση αυτή, εκτός των άλλων, οδηγεί και στην υποβάθμιση της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, που αυταπόδεικτα προωθεί το συγκριτικό πολιτιστικό πλεονέκτημα της χώρας μας.

Διαφωνούμε με τη μετατροπή – υποβιβασμό του Πανεπιστημίου μας σε «κέντρο». Στο προτεινόμενο σχέδιο νόμου προβλέπεται διοίκηση του «κέντρου» από διοικητικό συμβούλιο ες αεί, το οποίο μάλιστα αποτελείται και από εκπροσώπους των άλλων προς συγχώνευση Ιδρυμάτων, ενώ εκπρόσωποι του σημερινού Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος δεν συμμετέχουν στη διοίκηση άλλων τμημάτων και σχολών» ανέφεραν μεταξύ άλλων τα δέκα μέλη ΔΕΠ του πανεπιστημίου στην ανάρτησή τους.

Το κείμενο υπογράφουν η Ελένη Ηρακλέους, η Κορίνα Κατσαλιάκη, ο Κομνηνός Κόμνιος, ο Στέργιος Λεβέντης, ο Μανόλης Μανωλεδάκης, ο Δημήτρης Μπαλτατζής, ο Χρήστος Μπερμπερίδης, ο Βασίλης Περιστέρας, ο Σταύρος Σταυρινίδης και ο Χρήστος Τζώρτζης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:44