17/10/2019 02:59:06

Πανεπιστημιακοί σε Γαβρόγλου: Υποβαθμίζεις το Διεθνές Πανεπιστήμιο

Πανεπιστημιακοί σε Γαβρόγλου: Υποβαθμίζεις το Διεθνές Πανεπιστήμιο - Media

 

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στο Διεθνές πανεπιστήμιο μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στη συγχώνευση του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος με τρία ΑΤΕΙ (Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης).

Μετά την ηχηρή παραίτηση του πρόεδρου της διοικούσας επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου από το ξεκίνημά του και καθηγητή στο City University του Λονδίνου Κώστα Γραμμένου, την επίθεση Μπουτάρη στον κ. Γραβόγλου, την Πέμπτη δέκα μέλη ΔΕΠ του ιδρύματος εξέφρασαν δημόσια τη διαφωνία τους με αφορμή την προωθούμενη συγχώνευσή του.

Όπως εξηγούν οι καθηγητές σε κείμενο που ανάρτησαν στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη για το σχετικό νομοσχέδιο «το Διεθνές πανεπιστήμιο υποβαθμίζεται και αποστεώνεται ερευνητικά».

«Διαφωνούμε με τη συγχώνευση της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών με τη Σχολή Οικονομίας, Διοίκησης και Νομικών Επιστημών. Η συγχώνευση αυτή, εκτός των άλλων, οδηγεί και στην υποβάθμιση της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, που αυταπόδεικτα προωθεί το συγκριτικό πολιτιστικό πλεονέκτημα της χώρας μας.

Διαφωνούμε με τη μετατροπή – υποβιβασμό του Πανεπιστημίου μας σε «κέντρο». Στο προτεινόμενο σχέδιο νόμου προβλέπεται διοίκηση του «κέντρου» από διοικητικό συμβούλιο ες αεί, το οποίο μάλιστα αποτελείται και από εκπροσώπους των άλλων προς συγχώνευση Ιδρυμάτων, ενώ εκπρόσωποι του σημερινού Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος δεν συμμετέχουν στη διοίκηση άλλων τμημάτων και σχολών» ανέφεραν μεταξύ άλλων τα δέκα μέλη ΔΕΠ του πανεπιστημίου στην ανάρτησή τους.

Το κείμενο υπογράφουν η Ελένη Ηρακλέους, η Κορίνα Κατσαλιάκη, ο Κομνηνός Κόμνιος, ο Στέργιος Λεβέντης, ο Μανόλης Μανωλεδάκης, ο Δημήτρης Μπαλτατζής, ο Χρήστος Μπερμπερίδης, ο Βασίλης Περιστέρας, ο Σταύρος Σταυρινίδης και ο Χρήστος Τζώρτζης.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.