search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:34
MENU CLOSE

«Πλυντήριο» καρεκλοκένταυρων – Για νεκρανάσταση του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ μιλάει το ΚΚΕ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2061
21-2-2019
23.02.2019 04:00
kke_aftodioikisi-1.jpg

Η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ΠΑΣΟΚ, με αρκετή δόση από Ν.Δ., είναι ένα απολύτως αναμενόμενο αποτέλεσμα, αφού την πολιτική αυτών των κομμάτων συνέχισε και αναβάθμισε ο ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ σχετικά με τις μετακινήσεις στελεχών του Κινήματος Αλλαγής στον ΣΥΡΙΖΑ μετά και τον τελευταίο ανασχηματισμό. 

Σύμφωνα με τον Περισσό, «στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής χωράνε άνετα τα στελέχη των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων». Τονίζει όμως το ΚΚΕ πως «αυτά που δεν χωράνε είναι οι λαϊκές ανάγκες και οι αξίες των πραγματικά προοδευτικών ανθρώπων, οι οποίοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σ’ όλο αυτό το “πλυντήριο” καρεκλοκένταυρων, διακεκριμένων στην αντιλαϊκή πολιτική, που βαφτίζεται “προοδευτικός πόλος”». 

Συνοδοιπόροι

«Τα διάφορα στελέχη των αμαρτωλών κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι μοιράζονται με τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ τις υπουργικές καρέκλες, αποτελούν την καλύτερη απόδειξη του αντιλαϊκού κυβερνητικού κατήφορου, αλλά και του ψευδεπίγραφου χαρακτήρα του δήθεν προοδευτικού πόλου» τονίζει το ΚΚΕ, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. 
«Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι αυτοί δεν θα δυσκολευτούν καθόλου στη διατήρηση και επέκταση των μνημονιακών αντιλαϊκών νόμων, στην εξυπηρέτηση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών, στην αντιδραστικοποίηση του αστικού πολιτικού συστήματος» υποστηρίζει ο Περισσός και καταλήγει αναφέροντας πως «αυτά υπηρέτησαν τόσα χρόνια ως στελέχη των Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, το ίδιο θα κάνουν και σήμερα, ως συνοδοιπόροι του ΣΥΡΙΖΑ». 
Για το ΚΚΕ η ενσωμάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ και άλλων στελεχών των μνημονιακών κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου είναι το μόνο ενδιαφέρον από τον ανασχηματισμό που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Όσο πιο πολύ αποκαλύπτεται η ψευτοπροοδευτική συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ τόσο πιο γρήγορα πρέπει να του γυρίσουν την πλάτη οι πραγματικά προοδευτικοί άνθρωποι, που βλέπουν τη νεκρανάσταση του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Περισσός. 

«Μόνο σταθερό το ΚΚΕ»

Σε αυτό το πλαίσιο ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στο in.gr μιλώντας για την εικόνα του Κοινοβουλίου δήλωσε πως «το έργο το έχουμε ξαναδεί, θα πει κάποιος. Αυτό που δεν έχουμε ξαναδεί είναι η νέα βερσιόν, βουλευτές να μεταπηδούν στο κυβερνητικό κόμμα. Μέχρι τώρα την αντίθετη διαδρομή ξέραμε. Ε, αν κι αυτό δεν είναι απόδειξη της στήριξης του συστήματος στον ΣΥΡΙΖΑ, τότε τι είναι; Αυτές οι μετατοπίσεις είναι εντός των τειχών της αντιλαϊκής πολιτικής, όποια εκδοχή κι αν υπηρετεί αυτή». 
Σύμφωνα με τον Κουτσούμπα, «μια ματιά να ρίξει κανείς στη Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές και στη σημερινή, θα δει ότι το μόνο σταθερό κόμμα είναι το ΚΚΕ. Σταθερά απέναντι από το κεφάλαιο και την εξουσία του, σταθερά απέναντι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ, σταθερά προσηλωμένο στα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα. Πραγματική πρόοδος, ριζοσπαστισμός, θα ήταν η μετακίνηση και η συστράτευση με το ΚΚΕ, πρώτ’ απ’ όλα μέσα στους αγώνες, αλλά και στις ερχόμενες εκλογικές μάχες». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:34