search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:39
MENU CLOSE

Ο «Κροκοδειλάκιας» που προδόθηκε από τσίμπημα σαλαχιού – Δόξα και τιμή στον Αυστραλό Άιρβιν από την Google

22.02.2019 14:44
Ο «Κροκοδειλάκιας» που προδόθηκε από τσίμπημα σαλαχιού - Δόξα και τιμή στον Αυστραλό Άιρβιν από την Google - Media

 

Σαν σήμερα πριν από 57 χρόνια γεννήθηκε ο άνθρωπος που έμελλε να γίνει συνώνυμου ενός από τα πιο επικίνδυνα ερπετά στον κόσμο! Ο Στιβ Άιρβιν έμεινε στην ιστορία ως ένας από τους πιο γνωστούς θηριοδαμαστές! Κροκοδείλων!

Με το σημερινό της doodle η Google τιμά τον Αυστραλό που τελικά έφυγε από τη ζωή από τα ζώα της φύσης που τόσο αγαπούσε! Ο Στιβ Άιρβιν έγινε γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό για τη σειρά εκπομπών με τον τίτλο «Κυνηγός Κροκοδείλων», αλλά και για ντοκιμαντέρ που γύριζε και έπαιζαν στο «Animal Planet».

Συνολικά είχε γυρίσει 46 ντοκιμαντέρ και αρκετά επεισόδια της σειράς «Ημερολόγια ενός κυνηγού κροκοδείλων». Ανάμεσα στα πολλά του επιτεύγματα ήταν η ανακάλυψη ενός νέου είδους χελώνας, που ονομάστηκε Elseya irwini προς τιμήν του.

Λόγω αυτής της μεγάλης λατρείας που είχε στους κροκόδειλους έμεινε γνωστός ως «Κροκοδειλάκιας»! Κάτι που τον έκανε τον ίδιο πόλο έλξης για τους ξένους τουρίστες της Αυστραλία και, σύμφωνα με την αυστραλιανή κυβέρνηση, έφερνε τουριστικό συνάλλαγμα ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα ετησίως! Πώς να μην αποκτήσει (το 2018) και αστέρι στο Hollywood Walk of Fame;

Ο Στιβ Άιρβιν αιχμαλώτισε τον πρώτο του κροκόδειλο όταν ήταν εννιά χρόνων και σε όλη τη διάρκεια της ζωής του βρισκόταν κοντά σε επικίνδυνα ζώα.

Μέσα σε όλα αυτά τα επιτεύγματά του, είχε προκαλέσει και παγκόσμια κατακραυγή όταν εμφανίστηκε στην τηλεόραση ταΐζοντας έναν κροκόδειλο και έχοντας στην αγκαλιά του τον γιο του, που ήταν μόλις δυο μηνών!

Ο κροκόδειλος βέβαια δεν αντέδρασε, σε αντίθεση με ένα σαλάχι στις 4 Σεπτεμβρίου του 2006 που τίναξε την ουρά του και χτύπησε κατευθείαν στην καρδιά τον Στιβ Άιρβιν που εκείνη τη στιγμή γύριζε υποβρύχιο ντοκιμαντέρ έξω από τις βορειοανατολικές ακτές της Αυστραλίας, στον Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα κοντά στο Πορτ Ντάγκλας.

Ο «κροκοδειλάκιας» πέθανε στη φύση και άφησε πίσω του δύο παιδιά! Τους Μπίντι και Ρόμπερτ Άιρβιν!

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:39