search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:55
MENU CLOSE

Μακάβριο: Αστυνομικός έκλεψε τα κοσμήματα νεκρής γυναίκας

22.02.2019 19:07
Μακάβριο: Αστυνομικός έκλεψε τα κοσμήματα νεκρής γυναίκας - Media
 
Ειδικός αστυφύλακας 44 ετών, ο οποίος υπηρετούσε στο Γραφείο Μεταφορών της ΑΔΕ Λευκωσίας και ήταν επιφορτισμένος με τη μεταφορά νεκρών από σκηνές της Αστυνομίας στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, άνοιξε τον σάκο θανούσας ενώ την μετέφερε με υπηρεσιακό όχημα σε ψυκτικό θάλαμο και έκλεψε από τα χέρια της δύο δακτυλίδια! Ακολούθως τα πώλησε σε κάποια εταιρεία για το ποσό των 120 ευρώ, χρήματα τα οποία πόνταρε στον τζόγο εξαιτίας του εθισμού του στα τυχερά παιχνίδια…
 
Η μακάβρια και μάλλον πρωτοφανής αυτή υπόθεση απασχόλησε το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας, με τον δικαστή Νικόλα Γεωργιάδη να επιβάλλει στον κατηγορούμενο συντρέχουσες ποινές φυλάκισης 3 μηνών με 3ετή αναστολή για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της κλοπής.
 
Τα περιστατικά έλαβαν χώρα στις 27 Απριλίου 2018, όταν οι συγγενείς της νεκρής αναζήτησαν τα δακτυλίδια στο σπίτι της και δεν τα βρήκαν. Αρνητική απάντηση ως προς την ανεύρεσή τους έλαβαν τόσο από το γραφείο κηδειών όσο και από την Αστυνομία και εντέλει έμειναν με την απορία για το τι μπορεί να συνέβη. Περίπου 15 ημέρες αργότερα ο ειδικός αστυφύλακας φέρεται να μετάνιωσε για την πράξη του και αφού επικοινώνησε με υπαστυνόμο του ΤΑΕ, του αποκάλυψε ότι ήταν ο δράστης της κλοπής. Την ίδια στιγμή επέστρεψε και τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στην πώληση των δακτυλιδιών, τα οποία παραδόθηκαν στους συγγενείς της θανούσας.
 
Επέστρεψε τα χρήματα
«Μεταμέλησα για το πράμα που έκαμα, επήρα τα πίσω, η συγγενής που της μιλήσαμε εν έσιει παράπονο. Είμαι χωρισμένος, έχω δύο μωρά, εν έχω τίποτε άλλο να κάμω. Παραδέχομαι και λυπούμαι για τη θέση στην οποία έβαλα τον εαυτό μου», ήταν η απάντηση που έδωσε ο 44χρονος όταν κατηγορήθηκε από την Αστυνομία, ενώ νωρίτερα είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα και λάμβανε το ήμισυ του μισθού του.
 
Επιβάλλοντας την ποινή, το δικαστήριο υιοθέτησε ως μετριαστικό παράγοντα τις προσωπικές του συνθήκες, όπως αυτές προωθήθηκαν από τον συνήγορό του Βασίλη Μπίσα. Συγκεκριμένα ο συνήγορος ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος είχε εθιστεί στον τζόγο και ότι η προσπάθειά του να σταματήσει είχε σε κάποιο βαθμό επιτυχία. Ωστόσο προέκυψε ο χωρισμός του ο οποίος τον επηρέασε ψυχολογικά και τότε ξανάρχισε τον τζόγο.
 
«Σε μια στιγμή απερισκεψίας, συνεπεία συναισθηματικής φόρτισης, διέπραξε ο πελάτης μου τα αδικήματα. Η άμεση επιστροφή της περιουσίας που κλάπηκε ήταν αποτέλεσμα τύψεων και ειλικρινούς μεταμέλειας, ενώ είναι δεδομένο ότι σε περίπτωση επιβολής ποινής φυλάκισης ακόμα και με αναστολή, θα απωλέσει την εργασία του», ανέφερε περαιτέρω στην αγόρευσή του ο κ. Μπίσας.
 
Πηγή: Πολίτης
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:55