24/01/2020 04:16:53
29.1.2010

Ραδιομαραθώνιος για την Αϊτή

Με «κομμένη» την ανάσα παρακολουθούσε στις 12 Ιανουαρίου η παγκόσμια κοινή γνώμη την είδηση πως ένας τρομερά ισχυρός σεισμός χτυπούσε τη φτωχή χώρα της Αϊτής. Ο φόρος αίματος που πλήρωσε το νησιωτικό κράτος της Καραϊβικής ήταν βαρύς, αφού τουλάχιστον 150.000 άνθρωποι μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σε όλο τον πλανήτη, πολίτες και φορείς έσπευσαν να στηρίξουν τον αϊτινό λαό στο δράμα που βιώνει. Και ο ελληνικός λαός με τη σειρά του απέδειξε έμπρακτα την αλληλεγγύη του. Τη περασμένη Δευτέρα διοργανώθηκε ένας ραδιομαραθώνιος συγκέντρωσης χρηματικής βοήθειας για τους σεισμοπαθείς της Αϊτής.

Το κάλεσμα έγινε από τη Unicef και από τον ΣΚΑΪ. Στην πρωτοβουλία συνέβαλαν πολλοί αθη- ναϊκοί αλλά και επαρχιακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, ενώ αρκετά τηλεοπτικά κανάλια συνδέθηκαν ζωντανά με τον χώρο της εκδή- λωσης, στο Ζάππειο. Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έδωσε το «παρών» τιμώντας την προσπάθεια, ενώ αρκε- τοί ζωγράφοι παρέδωσαν προς δημοπρασία σημαντικά έργα τους. Παράλληλα πλήθος τραγουδιστών ερμήνευσε τραγούδια αφιερωμένα στον πολύπαθο λαό της Αϊτής.

Τα χρήματα που μαζεύτηκαν έφτασαν και ξεπέρασαν τα 1,8 εκα- τομμύρια ευρώ, αντικατοπτρίζοντας τη συγκινητική συμμετοχή του ελληνικού λαού στο εγχείρημα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.