20/02/2020 15:58:32

Κώστας Χατζής: «Ήθελα να αυτοκτονήσω»

Κώστας Χατζής: «Ήθελα να αυτοκτονήσω» - Media

 

Παρά το γεγονός ότι ο Κώστας Χατζής έχει πολιτικό λόγο, δεν θέλησε ποτέ να ασχοληθεί με την πολιτική.

Ο σπουδαίος ερμηνευτής μιλά στο περιοδικό Λοιπόν για το λόγο που δεν έμπλεξε με την πολιτική σκηνή αλλά και γιατί είχε πάρει την απόφαση να αυτοκτονήσει.

Έχετε πολιτική σκέψη, αλλά και λόγο. Γιατί δεν αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική;

«Βρείτε μου ένα πολιτικό που δεν είναι προδότης. Δικάστηκα 17 χρονών και προδόθηκα μέσα από το ίδιο το σύστημα. Ήθελα να φύγω από τη ζωή...»

Θελήσατε να αυτοκτονήσετε; «Ναι, ήθελα να αυτοκτονήσω, αλλά αγαπούσα πολύ τον πατέρα και τη μάνα μου. Είχα δύο αδελφές που έπρεπε για να παντρευτούν να έχουν προίκα. Πως θα τις παντρεύαμε, με τις... ψείρες; Κοίταζα να κάνω κάτι, αλλά τι; Τότε για να πάω στα αφοδευτήρια του δήμου, έπρεπε να είχα ένα χαρτί κοινωνικών φρονημάτων... ούτε να σπουδάσω μπορούσα, ούτε να βγω έξω... πουθενά. Τι θα γινόταν; Πέρασα δύσκολα, έχω πεινάσει πάρα πολύ... Το τραγούδι Ή συνείδηση, το έκανα για τη δική μου συνείδηση. Να αναφέρομαι στα ανθρώπινα δικαιώματα, στα καθήκοντα, να καταγγέλλω την πολιτεία με σεβασμό, αυτό το κάνω 64 χρόνια», λέει ο ίδιος στη συνέντευξή του.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.