search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 00:32
MENU CLOSE

«Ωκεανίδα»: Ριπές ανέμου πάνω από 100 χλμ/ώρα (Χάρτης)

23.02.2019 14:48
«Ιανός»: Έκλεισε η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης - Media

 

Θυελλώδεις και πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι πνέουν το μεσημέρι του Σαββάτου, σύμφωνα με τις μετρήσεις που κατέγραψαν οι σταθμοί του meteo, ενώ οι ριπές σε πολλές περιοχές ξεπερνούν τα 100 χλμ/ώρα. 

Οι πιο ισχυρές ριπές καταγράφηκαν στη Σαμοθράκη με 121χλμ/ώρα, την Πορταριά, με 119 χλμ/ώρα, τη Μακρινίτσα, με 109 χλμ/ώρα και τη Σιμωνόπετρα, με 92 χιλιόμετρα την ώρα. 

 

Τα προβλήματα καταγράφονται στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, ενώ οι άνεμοι δεν πλήττουν μόνον το Αιγαίο αλλά και τις ηπειρωτικές περιοχές. Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τις τιμές των ριπών που καταγράφουν 329 μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr το πρωί του Σαββάτου 23/02. Με κίτρινες βούλες διακρίνονται οι σταθμοί όπου η ένταση των ανέμων ξεπερνάει τα 60 km/h (7 μποφόρ).
 

Απαγορευτικό απόπλου 

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε θαλάσσιες περιοχές, που κατά τόπους φτάνουν στα 8 με 9 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά τα 10 μποφόρ, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. 

Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Ρίο-Αντίρριο, Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Κυλλήνη-Ζάκυνθος.

To πρωί δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο από Βόλο για Σποράδες. Κλειστές παραμένουν και οι γραμμές Κεραμωτή Καβάλας-Λιμένα Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03