search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:46
MENU CLOSE

Ζαχαριάδης: Όποτε και να γίνουν οι εκλογές, εμείς θα είμαστε έτοιμοι

23.02.2019 15:57
Ζαχαριάδης: Όποτε και να γίνουν οι εκλογές, εμείς θα είμαστε έτοιμοι - Media

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων στη χώρα μας, και μέσα σε αυτό το πλαίσιο κινείται και αναπτύσσει την πολιτική του στόχευση και στρατηγική», αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παρασκήνιο», ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης και τονίζει.

«Στόχος είναι η διαμόρφωση ενός προοδευτικού μετώπου, με ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις και πρόσωπα της κεντροαριστεράς, όπως αποτυπώθηκε και στον πρόσφατο ανασχηματισμό, χωρίς να αποκλείουμε και πολιτικές προσωπικότητες κεντροδεξιάς προέλευσης που ομονοούν με το πολιτικό μας σχέδιο, με τις μεταρρυθμίσεις που προωθούμε. 

Με όσες και όσους στηρίζουν αυτούς τους στόχους, μπορούμε να συμπορευθούμε, απέναντι στην ακροδεξιά αναδίπλωση και στην επαναφορά των καταστροφικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που επιδιώκει η ηγεσία Μητσοτάκη και η ΝΔ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα κόμμα της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς», λέει ο κ Ζαχαριάδης ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο στα ψηφοδέλτια των Ευρωεκλογών ή των Εθνικών εκλογών να συμπεριληφθούν πολιτικά πρόσωπα που στήριξαν την κυβέρνηση και προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους.

«Στόχος μας είναι το προοδευτικό μέτωπο που προωθούμε να μπορεί να εκφραστεί στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, στις ευρωεκλογές του Μαΐου, αλλά και στις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου, όπως επίσης και στις αυτοδιοικητικές, όπου δουλεύουμε για να αναπτύξουμε ευρείες κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες.

Η διαμόρφωση του προοδευτικού μετώπου και η σύμπλευση με δυνάμεις και προσωπικότητες της ευρύτερης κεντροαριστεράς έχει ως στόχο την προώθηση του προοδευτικού μας πολιτικού προγράμματος και τη μάχη απέναντι στις δυνάμεις της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης», τονίζει ο κ. Ζαχαριάδης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν τίθεται θέμα με τους πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που καταψήφισαν στην συνταγματική αναθεώρηση κεντρική επιλογή του κόμματος, για την απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό αν αποβούν άκαρπες οι ψηφοφορίες στη Βουλή, ο γραμματέας της Κοινοβυλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζει, πως «τα πολιτικά θέματα λύνονται με διάλογο κι όχι με επιβολή «κομματικής πειθαρχίας» ενώ εκτιμά, ότι «την επόμενη περίοδο θα αναπτύξουν και δημόσια το σκεπτικό τους όσοι δεν το έχουν ήδη κάνει».

Ερωτηθείς τέλος για το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες πριν από τη λήξη της συνταγματικής θητείας της κυβέρνησης ο κ. Ζαχαριάδης απαντά: «Όποτε και να γίνουν οι εκλογές, εμείς θα είμαστε έτοιμοι. Δεν έχουμε ανάγκη την εκλογολογία, όπως κάνει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, που από την πρώτη μέρα που ανέλαβε επικεφαλής της ΝΔ ζητά διαρκώς εκλογές. Σε αντίθεση με τη ΝΔ, που επιθυμεί να εφαρμόσει ξανά τις ίδιες πολιτικές που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, τις πολιτικές που στοχεύουν στην απορρύθμιση της εργασίας και στην αποδυνάμωσης των αδύναμων και μεσαίων εισοδηματικά στρωμάτων, εμείς δουλεύουμε στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, για μια οικονομία σταθερή, για μια ανάπτυξη βιώσιμη, για πολιτικές που αφορούν και ενισχύουν τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:46