search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:37
MENU CLOSE

Δραματική έκκληση Μακρόν στους νέους αγρότες

23.02.2019 17:09
Έκκληση από τη Γαλλία στη Ρωσία για ταχεία αποφυλάκιση του Ναβάλνι και των διαδηλωτών - Media

 

«Η πρόκλησή μας δεν είναι να εξανεμίσουμε την κληρονομιά μας στον αγροτικό τομέα, αλλά να επανεφεύρουμε την κοινή αγροτική πολιτική. Είναι ζήτημα επισιτιστικής και περιβαλλοντικής κυριαρχίας» υπογράμμισε.

«Η γεωργία μας απειλείται εξωτερικά από μια διεθνή τάξη που θεωρεί τα τρόφιμα ως εμπόρευμα και έχει χάσει την ψυχή της, γι’ αυτό καλώ σε ενότητα και διάλογο. Να πάψουμε εμείς οι Ευρωπαίοι να λειτουργούμε ανταγωνιστικά, αλλά να κάνουμε μπλοκ προχωρώντας ενωμένοι για την αντιμετώπιση δυνάμεων όπως των ΗΠΑ, της Κίνας ή της Ρωσίας που έχουν αναγάγει τη γεωργία σε στρατηγική επιλογή  για την επιβολή των δικών τους στάνταρ και κανόνων».

Οι τρεις υποσχέσεις

Τρεις είναι οι υποσχέσεις που σύμφωνα με τον Εμμανουέλ Μακρόν θα πρέπει να τηρηθούν στη νέα κοινή αγροτική πολιτική: η προστασία των αγροτών και των καταναλωτών, με στόχο ικανοποιητικά εισοδήματα για τους μεν και την εξασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων για τους δεύτερους.

Ο επαναπροσανατολισμός της νέα κοινής αγροτικής πολιτικής προς οικολογικές επιλογές για ποιότητα καθώς και προστασία του περιβάλλοντος. Η πρόβλεψη τέλος για ανανέωση του γεωργικού πληθυσμού που συρρικνώνεται.

«Εάν δεν γίνει τίποτα τα επόμενα πέντε χρόνια τότε η Ευρώπη θα έχει χάσει το ένα τρίτο των αγροτών της», είπε ο Γάλλος Πρόεδρος κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Πηγή: Deutsche Welle

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:32