search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:42
MENU CLOSE

Ζητά αποζημίωση 800.000 ευρώ για τη φωτιά στο αυτοκίνητό του

23.02.2019 17:28
Κέρκυρα: Πολλαπλές εστίες στην πυρκαγιά του Ερημίτη - Λουόμενοι εγκλωβίστηκαν σε παραλία (Photos) - Media

 

Σε εφιάλτη μετατράπηκε η βόλτα που ξεκίνησε να κάνει 65χρονος μαζί με τη σύζυγό  του και έναν φίλο τους στη Νότια Ρόδο, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν να καούν ζωντανοί, ενώ το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς.

Το συμβάν είχε συμβεί ανήμερα του Πάσχα πέρυσι (8 Απριλίου 2018) και πλέον ο ιδιοκτήτης του οχήματος ζητά από την εταιρεία που το προμηθεύτηκε αποζημίωση για την ολοσχερή καταστροφή του αυτοκινήτου και των αντικειμένων που υπήρχαν μέσα σε αυτό, καθώς και για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν από την οποία τους έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα υγείας, να καταβληθεί στον ίδιο, στη σύζυγο και στο φίλο του συνολικά το ποσό των περίπου 800.000 ευρώ.

Ήδη ο 65χρονος απέστειλε στην εταιρεία διά των δικηγόρων του κ.κ. Μηνά Τσέρκη και Στεφανία Κουλούμπρη, εξώδικη δήλωση με την οποία τους ζητά να του καταβάλουν το παραπάνω ποσό εντός δέκα ημερών, από την ημέρα που θα λάβουν το συγκεκριμένο έγγραφο καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην εξώδικη δήλωση του 65χρονου, τον Οκτώβριο του 2008 είχε προβεί στην αγορά του οχήματός του (Diesel περίπου 3000 κυβικών) από τη  συγκεκριμένη εταιρεία καταβάλλοντας το ποσό των 98.000 ευρώ.

Ο ίδιος αναφέρει ότι οδηγήθηκε δε στην απόφαση να αγοράσει το συγκεκριμένο μοντέλο οχήματος, αποκλειστικά για λόγους ασφάλειας, εμπιστευόμενος την άριστη φήμη της συγκεκριμένης αυτοκινητοβιομηχανίας. Μάλιστα τον χρόνο εκείνο μόλις είχε συνταξιοδοτηθεί και επένδυσε στην αγορά ενός μεγάλου κυβισμού πολυτελούς οχήματος για να πραγματοποιεί ο ίδιος και η σύζυγός του, μεγάλων αποστάσεων ταξίδια με άνεση και μέγιστη ασφάλεια.

Από τον χρόνο της αγοράς του, ο 65χρονος δηλώνει ότι διατηρούσε το εν λόγω όχημά του σε άριστη κατάσταση, το φρόντιζε με πάσα επιμέλεια, ενώ πραγματοποιούσε κάθε τακτικό ή έκτακτο έλεγχο και service. Ουδέποτε αμέλησε στο ελάχιστο τη φροντίδα του οχήματος, που ήταν το μέσο μετακίνησης του ιδίου  και της οικογένειάς του.

Οι αποστάσεις δε που διήνυσε κατά τα έτη που οδηγούσε το όχημα έλαβαν χώρα κυρίως σε Εθνικές Οδούς. Αποτέλεσμα της άριστης χρήσης του, ήταν το όχημα να διατηρείται κυριολεκτικά σαν καινούριο, ενώ και ο ίδιος ήταν για αρκετές δεκαετίες οδηγός, χωρίς ουδέποτε να έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα.

Ανήμερα του Πάσχα, στις 8 Απριλίου 2018 μπήκαν στο αυτοκίνητό του, εκείνος ως οδηγός, η σύζυγός του ως συνοδηγός και ένας φίλος τους. Περίπου στη μία το μεσημέρι και ενώ βρίσκονταν επί της Εθνικής Οδού Ρόδου – Λίνδου με κατεύθυνση προς Νότια Ρόδο, και κινούνταν με 80-90 χιλιόμετρα την ώρα καθώς υπήρχε αυξημένη κίνηση λόγω της ημέρας, κοντά στη διασταύρωση στο Χαράκι, όταν επιχείρησε να φρενάρει μειώνοντας την ταχύτητα του αυτοκινήτου, διαπίστωσε ότι το πεντάλ του φρένου δεν ανταποκρινόταν με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η τροχοπέδηση του οχήματος. Τότε ο 65χρονος επιχείρησε άμεσα να τραβήξει χειρόφρενο αλλά και πάλι δεν λειτουργούσε (προφανέστατα επειδή είχαν ήδη καεί). Ακαριαία και ενστικτωδώς λειτουργώντας, πραγματοποίησε ελιγμούς για να μην συγκρουστεί με τα προπορευόμενα οχήματα.

Τόσο τα πίσω όσο και τα μπροστινά και πλαϊνά του οχήματα, σταμάτησαν στην άκρη του δρόμου, επειδή αντιλήφθηκαν ότι δεν είχε τον έλεγχο του οχήματός του και, παράλληλα, έβλεπαν να βγαίνει καπνός και φλόγα από το όχημά του. Μέσα σε δευτερόλεπτα, χωρίς καμία απολύτως ένδειξη, το όχημα έβγαζε καπνούς από το καπό και αναφλέχθηκε ξαφνικά, εκδηλώνοντας πυρκαγιά πριν το αυτοκίνητο ακινητοποιηθεί πλήρως.

Ο 65χρονος σε κατάσταση σοκ κατάφερε να βγει από το όχημα και να βγάλει τη σύζυγο και το φίλο του επίσης, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή αφού αμέσως μετά το αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς και εξερράγη.

Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία κλήθηκε από άλλον οδηγό για να σβήσει τη φωτιά αλλά το κακό είχε γίνει, το αυτοκίνητο είχε καταστραφεί ολοσχερώς και μάλιστα παρέμεινε στο σημείο για δύο με τρεις ημέρες λόγω των αργιών.

Ο 65χρονος αναφέρεται στην ίδια εξώδικη δήλωση και στα προβλήματα που από εκείνη την ημέρα αντιμετωπίζουν τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος και ο φίλος του, καθώς αφενός δεν έχουν μέσο να μετακινηθούν και αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ταξί ή μισθωμένα οχήματα και αφετέρου διότι μετά από αυτό το περιστατικό και το σοκ που υπέστησαν τους έχουν προκληθεί ψυχολογικά και άλλα προβλήματα και ακολουθούν μέχρι και φαρμακευτική αγωγή.

Για τους λόγους αυτούς και ο 65χρονος ζητά από την εκπρόσωπο εταιρεία στη χώρα μα της να του καταβληθούν το ποσό των 98.000 για την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου, 300.000 στον ίδιο, 250.000 ευρώ στη σύζυγο του και 150.000 ευρώ στον φίλο τους ως αποζημίωση για αυτά που υπέστησαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια εξώδικη δήλωση έχει κοινοποιηθεί στη μητρική εταιρεία στο εξωτερικό αλλά και στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.


Πηγή: Ροδιακή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:41