search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:33
MENU CLOSE

Πεταλωτής: Ψευδεπίγραφη συμμαχία, το δήθεν προοδευτικό μέτωπο

24.02.2019 08:23
Πεταλωτής: Ψευδεπίγραφη συμμαχία, το δήθεν προοδευτικό μέτωπο - Media

 

Ο Γιώργος Πεταλωτής, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, απορρίπτει τη πρόταση περί Προοδευτικού Μετώπου που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως πρόκειται για ψευδεπίγραφη συμμαχία με στόχο την πολιτική του επιβίωση και μόνον. Συνιστά «απαξία που υπερβαίνει την προσωπική αξιοπρέπεια των προσχωρούντων και μάλιστα με υπουργική ιδιότητα», η ένταξη των κ.κ. Μωραΐτη και Τόλκα στη κυβέρνηση, υποστηρίζει εξάλλου στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο.

Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την Κεντροαριστερά ούτε με τη σοσιαλδημοκρατία ενώ προσθέτει ότι «υλοποιεί με συνεπή τακτικισμό σχέδιο να εμφανιστεί ως ήπια δύναμη της σοσιαλδημοκρατίας, η οποία πρέπει να περάσει μέσα από την απαξίωση και τη συκοφάντηση του Κινήματος Αλλαγής, που επιχειρεί όχι μόνο να διεμβολίσει αλλά και να εξασφαλίσει». «Το μόνο που δεν υπολογίζει όμως, είναι ότι ο χώρος που εκφράζει επί δεκαετίες τη σοσιαλδημοκρατία στη χώρα μας διαθέτει δυνάμεις σημαντικές με αξίες και αρχές, με συνεπή πολιτική στάση και ιδεολογία», συμπληρώνει.

Ο κ. Πεταλωτής δηλώνει ότι αποτελεί διαρκή προβοκάτσια, κυβερνητικών παραγόντων και διάφορων εμμονικών καλοθελητών και συκοφαντών, τα όσα λέγονται για τη σύμπραξη του Γιώργου Παπανδρέου με τον ΣΥΡΙΖΑ και έχουν ως στόχο να επωμισθεί ο πρώην πρωθυπουργός την επιδιωκόμενη διάλυση του Κινήματος Αλλαγής.

Απορρίπτει ως ψευτοδίλημμα τη κριτική ότι πρόκειται να συνεργαστεί το Κίνημα Αλλαγής με τη ΝΔ τονίζοντας ότι πρέπει να «προστατεύσει την ενότητά του κι αυτό είναι απαίτηση όλων των μελών του, την οποία διαπιστώνω προσωπικά με τις καθημερινές επαφές λόγω και της απόφασής μου να είμαι υποψήφιος βουλευτής στο νότιο τομέα της Β’ Αθηνών. Και η περιφρούρηση αυτή εξάλλου θα συμβάλλει και σε θετικά αποτελέσματα στις επικείμενες εκλογές».

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή στον Μιχάλη Μιχαήλ για το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έχει ως εξής:

Ερ.: Κατ’ αρχήν θα ήθελα, κ. Πεταλωτή, ένα σχόλιο για τα πρώην στελέχη από το κόμμα σας που προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ και μετέχουν στη κυβέρνηση…

Απ.: Δυστυχώς η ιστορία του κοινοβουλευτισμού, θα καταγράψει την τρέχουσα θητεία της Βουλής με κύριο χαρακτηριστικό της, όχι την παραγωγή έργου, αλλά την ανάλωση των κομμάτων σε ένα απέραντο αλισβερίσι, αλληλολεηλασία βουλευτών, πλαστές αυξομειώσεις μέχρι και καταργήσεις κοινοβουλευτικών ομάδων και εισπηδήσεις βουλευτών σε κόμματα που μέχρι χθες εξύβριζαν σκαιότατα. Οι τυχοδιωκτικές αυτές πρακτικές από κόμματα και βουλευτές και η περιφρόνηση της βούλησης των πολιτών , «νομιμοποίησαν» και τέτοιου είδους προσχωρήσεις όπως οι πιο πρόσφατες, που η απαξία τους υπερβαίνει την προσωπική αξιοπρέπεια των προσχωρούντων και μάλιστα με υπουργική ιδιότητα και προσθέτουν στη θεσμική βλάβη της αντιπροσωπευτικότητας και τον περαιτέρω ευτελισμό του ήδη βαλλόμενου πολιτικού συστήματος.

Ερ.: Ο ΣΥΡΙΖΑ διατείνεται ότι εκείνος εκφράζει τον χώρο της Κεντροαριστεράς και όχι το Κίνημα Αλλαγής. Είναι ή όχι η σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα και γιατί;

Απ.: Ο ΣΥΡΙΖΑ από «πρώτη φορά Αριστερά», που δεν είχε βέβαια κανένα πρόβλημα να συγκυβερνήσει με ακραίους λαϊκιστές, προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει και να διασωθεί πολιτικά, επιχειρεί να μεταλλαχθεί σε κεντροαριστερά. Τεχνητά, επικοινωνιακά, χωρίς να το πιστεύει. Υλοποιεί λοιπόν με συνεπή τακτικισμό σχέδιο νέου πλασαρίσματος, αυτή τη φορά ως ήπια δύναμη της σοσιαλδημοκρατίας, η οποία πρέπει να περάσει μέσα από την απαξίωση και τη συκοφάντηση του Κινήματος Αλλαγής, που επιχειρεί όχι μόνο να διεμβολίσει αλλά και να εξασφαλίσει. Το μόνο που δεν υπολογίζει όμως, είναι ότι ο χώρος που εκφράζει επί δεκαετίες τη σοσιαλδημοκρατία στη χώρα μας διαθέτει δυνάμεις σημαντικές με αξίες και αρχές, με συνεπή πολιτική στάση και ιδεολογία. Κακώς συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ να ενεργεί με τον τρόπο αυτό. Δεν μπορεί να εκφράσει την κεντροαριστερά, όσο δεν ορίζει τα πραγματικά προτάγματα της προόδου, δεν αναλύει με προοδευτικά χαρακτηριστικά τα αίτια της κρίσης άρα και τη λύση για την έξοδο, συγκαλύπτει συστηματικά τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή που εκτροχίασε τη χώρα, δεν ξεφεύγει σε κρίσιμα θέματα από τις ιδεοληψίες του, κυβερνά με έναν αχταρμά πολιτικό και χρησιμοποιεί μεθόδους πρωτοφανούς λαϊκισμού. Ε, τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη σοσιαλδημοκρατία άραγε…

Ερ.: Παρά ταύτα είναι φανερή η πίεση που ασκεί στο Κίνημα Αλλαγής και η επιδίωξή του να ηγεμονεύσει στον προοδευτικό χώρο, με τη συγκρότηση Προοδευτικού Μετώπου. Θα το πετύχει;

Απ.: Προοδευτικό μέτωπο με απλές συγκολλήσεις προσώπων και προσωπικές διευθετήσεις, χωρίς αρχές, προτάγματα και σεβασμό σε συγκεκριμένες ιδέες δεν γίνεται. Είναι ψευδεπίγραφες συμμαχίες για πολιτική επιβίωση και μόνον.

Ερ.: Κυβερνητικοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι στη πρόσκληση για σύμπραξη των προοδευτικών δυνάμεων πρόκειται να ανταποκριθεί ο Γιώργος Παπανδρέου. Είναι έτσι;

Απ.: Το παραμύθι περί σύμπραξης του Παπανδρέου με τον ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργείται και επαναλαμβάνεται κατά διαστήματα. Και όχι μόνον από κυβερνητικούς παράγοντες. Από διάφορους καλοθελητές συκοφάντες που κατάντησαν εμμονικοί με τον Παπανδρέου αλλά και όσους θέλουν την αποτυχία του Κινήματος Αλλαγής για ιδιοτελείς σκοπούς και μάλιστα να την φορτωθεί ο μονίμως και άβολος για αυτούς Παπανδρέου. Η προβοκάτσια είναι διαρκής, όσες διαψεύσεις κι αν γίνουν.

Ερ.: Με ποιο τρόπο πρέπει να το αντιμετωπίσει το Κίνημα Αλλαγής; Θα αντέξετε την αντιπαράθεση ενόψει των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών;

Απ.: Ο Παπανδρέου έχει διαψεύσει ρητά και δυναμικά τα σενάρια αυτά. Το Κίνημα Αλλαγής οφείλει και μπορεί να εξουδετερώσει κάθε προσπάθεια διεμβολισμού του και πρόκλησης εσωστρέφειας. Να προστατεύσει την ενότητά του κι αυτό είναι απαίτηση όλων των μελών του, την οποία διαπιστώνω προσωπικά με τις καθημερινές επαφές λόγω και της απόφασής μου να είμαι υποψήφιος βουλευτής στο νότιο τομέα της Β? Αθηνών. Και η περιφρούρηση αυτή εξάλλου θα συμβάλλει και σε θετικά αποτελέσματα στις επικείμενες εκλογές.

Ερ.: Η κυβέρνηση σας ασκεί έντονη κριτική υποστηρίζοντας πως το ΚΙΝΑΛ έχει επιλέξει να συνεργαστεί μετεκλογικά με τη ΝΔ κι όχι να συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ για να μην επανέλθει η Δεξιά στη κυβέρνηση. Τι απαντάτε;

Απ.: Αυτά είναι ψευτοδιλήμματα που χρησιμοποιούν κατά το συμφέρον τους τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, που επιχειρούν να βρούνε αδίκως υποστηλώματα. Η πολιτική αυτονομία και υπόσταση για το ΚΙΝΑΛ είναι στοιχείο ύπαρξης και ανάπτυξής του. Όποιος επιθυμεί να συμπλεύσει με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πάει απευθείας. Η ώθηση ενός ολόκληρου χώρου στο ρόλο του συμπληρώματος, δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από τα μέλη του ΚΙΝΑΛ, που με τεράστιες αντοχές εξακολουθούν εδώ και χρόνια να εμπνέονται από τη σοσιαλδημοκρατία και το σοσιαλισμό.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15