search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:19
MENU CLOSE

Παλαίμαχος ΠΑΟΚ: Τον Άγιο Ιβάν τον έχει στείλει ο θεός στην Τούμπα

24.02.2019 09:51
Παλαίμαχος ΠΑΟΚ: Τον Άγιο Ιβάν τον έχει στείλει ο θεός στην Τούμπα - Media

 

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν υποστηρίζουν την ομάδα τους επειδή κατακτάει πρωταθλήματα αλλά επειδή χαίρονται να την βλέπουν να παίζει καλή μπάλα, όπως τόνισε ο Παύλος Σαλτσίδης.

Ο παλαίμαχος αθλητής του Δικέφαλου, με μεγάλη θητεία στην κερκίδα της Τούμπας, αναφέρθηκε στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος και την 34χρονη προσμονή, αλλά και στον μαέστρο του ΠΑΟΚ, τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Σχολίασε τις ανανεώσεις στα συμβόλαια των Πέλκα, Βαρέλα, Σάκχοφ, ενώ αναφέρθηκε και στην αποχώρηση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς από τον σύλλογο.

“Επειδή είμαι ανάποδος άνθρωπος, φοβάμαι ότι αν πάρουμε το πρωτάθλημα θα… ξενερώσουμε! Γιατί όταν κατακτήσεις έναν στόχο, μετά μένεις κενός. Ενώ όσο υπάρχει η προσμονή είναι πιο ωραία. Όπως συμβαίνει με μια όμορφη γυναίκα, όταν την κατακτήσεις απομυθοποιείται. Εντάξει, προφανώς κάνω πλάκα! Βέβαια, πέρασαν 34 χρόνια προσμονής, σχεδόν δεν το πιστεύω ότι πήραμε το πρωτάθλημα. Επιμένω, πάντως, εμένα δεν με νοιάζει η κατάκτηση του πρωταθλήματος, χαίρομαι που βλέπω ότι η ομάδα παίζει ωραία μπάλα. Βλέπεις τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο και χαίρεσαι”, ήταν το αρχικό σχόλιο του Π. Σαλτσίδη στο sportdog.gr.

Είστε μόνιμος θαμώνας της Τούμπας, ποιο είναι το κλίμα που εισπράττεται από το γήπεδο και τους υπόλοιπους οπαδούς;

“Η ατμόσφαιρα είναι φοβερή, όλοι οι οπαδοί μας είναι τρισευτυχισμένοι, υπάρχει υγεία. Όχι μόνο στο αγωνιστικό σκέλος αλλά και στα διοικητικά. Ξέρεις, παλιά στον ΠΑΟΚ ήμασταν όλοι λογιστές. Ασχολούμασταν με το ποιος θα κάνει προσφυγή, ποιος θα φύγει κ.λπ. Τώρα ο Άγιος Ιβάν, αυτό το θείο δώρο όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ αλλά για όλη τη Β. Ελλάδα, που τον έχει στείλει ο Θεός στον ΠΑΟΚ, τα έχει λύσει όλα αυτά. Και έχει δώσει αξιοπρέπεια στον ΠΑΟΚ, όταν είδατε τι έγινε σε ΑΕΚ και Άρη που βρέθηκαν στη Γ΄ Εθνική”.

Στον ΠΑΟΚ υπάρχουν εκκρεμότητες με συμβόλαια, ενώ τις τελευταίες ημέρες έχει προκύψει θέμα με νέο συμβόλαιο στον Λουτσέσκου. Πιστεύετε ότι θα μείνει;

“Όταν ένας προπονητής έχει ξεχάσει πότε έχασε η ομάδα του τελευταία φορά, είναι δυνατόν να μην θέλουμε την παραμονή του; Βλέπεις το άγγιγμα που έχει προς τους παίκτες, πώς τους φιλάει πριν αρχίσουν τα ματς, βλέπεις ότι υπάρχει οικογένεια εκεί. Είναι δείγμα του τι συμβαίνει στα αποδυτήρια. Ο Λουτσέσκου τα έχει καταφέρει εξαιρετικά. Δεν είναι μόνο οι παίκτες που παίρνουν το πρωτάθλημα, υπάρχει και ο προπονητής που είναι ο μαέστρος της ορχήστρας”.

Κουβέντα για τα συμβόλαια υπάρχει και για παίκτες όπως οι Πέλκας, Βαρέλα, ο Σάκχοφ κ.α. Πιστεύετε ότι πρέπει να μείνουν για το καλό του συλλόγου;

“Όλους τους θέλω στον ΠΑΟΚ αλλά δεν είναι κανένας αναντικατάστατος. Δεν υπάρχει παίκτης που να μην μπορεί να αντικατασταθεί. Μόνο τα τέσσερα γράμματα του συλλόγου μένουν σταθερά, όλοι οι άλλοι έρχονται και παρέρχονται. Ακόμα και οι φίλαθλοι. Το θέμα είναι ο ΠΑΟΚ”.

Το ίδιο ισχύει και για τον Πρίγιοβιτς, που η αλήθεια είναι ότι έφυγε με ένα τεράστιο ποσό να μπαίνει στα ταμεία του ΠΑΟΚ και, αγωνιστικά, η ομάδα σκοράρει κατά ριπάς;

“Θεωρώ ότι αν ο Πρίγιοβιτς είχε παραμείνει στην ομάδα, πάλι θα έβαζε πολλά γκολ. Ρολάρει όλη η ομάδα τώρα, ήταν σίγουρο ότι στον δεύτερο γύρο θα έπαιζε μπαλάρα. Έτσι είναι ο αγωνιστικός προγραμματισμός της. Ο παίκτης που ήρθε τώρα για παράδειγμα, ο Ολιβέιρα, ξεχωρίζει σε σχέση με κάθε άλλο παίκτη στη μεσαία γραμμή. Μακάρι να μείνει. Αν ο ΠΑΟΚ βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ και υπάρχει η ατμόσφαιρα που υπάρχει τώρα, γιατί να μην μείνει στην ομάδα. Τέτοιοι παίκτες για να έρθουν σε ένα υποβαθμισμένο πρωτάθλημα όπως είναι το ελληνικό, θα δελεαστούν από τα χρήματα και την ευρωπαϊκή παρουσία. Ο ΠΑΟΚ τα έχει και τα δύο”.

Πώς θέλετε να κλείσουμε τη συνέντευξη;

“Ο λαός του ΠΑΟΚ είναι πολύ περήφανος γι’ αυτή την ομάδα. Χαιρόμαστε να τον βλέπουμε, εμάς δεν μας νοιάζουν τα πρωταθλήματα, δεν γίναμε ΠΑΟΚ λόγω των πρωταθλημάτων. Αυτό ας το σκεφτούν κάποιοι που συνήθισαν να παίρνουν πρωταθλήματα και, τώρα, χαλιούνται που βλέπουν άλλους στην κορυφή”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:19