search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:18
MENU CLOSE

Πάπας: Όργανα του σατανά οι ιερείς παιδεραστές – Δραστικά μέτρα ζητούν τα θύματά τους

24.02.2019 13:47
Πάπας: Όργανα του σατανά οι ιερείς παιδεραστές - Δραστικά μέτρα ζητούν τα θύματά τους - Media

 

Η διάσκεψη γα την προστασία των ανηλίκων τελείωσε σήμερα στην Αγία Έδρα και ο πάπας Φραγκίσκος χαρακτήρισε «τερατώδες» το φαινόμενο των παιδόφιλων ιερέων.

«Ένας ιερέας ο οποίος ευθύνεται για σεξουαλικές παρενοχλήσεις είναι όργανο του Σατανά», τόνισε ο Φραγκίσκος. Ο πάπας επανέλαβε ότι χρειάζεται εξαγνισμός αλλά και «να ελεγχθούν οι κατευθυντήριες γραμμές, σχετικά με το τεράστιο αυτό πρόβλημα, όλων των συνελεύσεων καθολικών επισκόπων των διαφόρων χωρών».

Παράλληλα, όμως, θύματα παιδεραστών παπάδων που διαδήλωσαν στους δρόμους της Ρώμης, καταγγέλλουν ότι τα αποτελέσματα της συνόδου αυτής είναι ανεπαρκή και προσθέτουν ότι «θα περίμεναν από το Βατικανό, να τεθούν αμέσως εκτός Εκκλησίας όλοι οι κληρικοί οι οποίοι ευθύνονται για παρενόχληση και κακοποίηση ανηλίκων».

Υπογράμμισαν, δε, ότι πρόκειται για ένα ολοένα και αυξανόμενο φαινόμενο και ζήτησαν, έστω και στο μέλλον, να μπορέσουν να συναντηθούν με τον ποντίφικα και τους στενότερους συνεργάτες του, για να του ζητήσουν να αποκλείσει από την εκκλησιαστική κοινότητα τους παιδόφιλους, αλλά και όλους όσους, επί τόσες δεκαετίες, τους βοήθησαν και τους πρόσφεραν συγκάλυψη.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:17