search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:22
MENU CLOSE

Δεν υποχωρεί η «Ωκεανίς» – Τσουχτερό κρύο και σήμερα – Την Κρήτη χτυπάει η κακοκαιρία

25.02.2019 06:47
Δεν υποχωρεί η «Ωκεανίς» - Τσουχτερό κρύο και σήμερα – Την Κρήτη χτυπάει η κακοκαιρία - Media

 

Μπορεί να μην χιόνισε στο κέντρο της πόλης, όμως το κρύο παραμένει και σήμερα τσουχτερό σε ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι δεν έχουν κοπάσει και σε πολλές περιπτώσεις οι ριπές τους αγγίζουν τα 140 χλμ την ώρα.

Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι βροχές και οι καταιγίδες που εκδηλώνονται από τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, σήμερα Δευτέρα θα ενταθούν σημαντικά επηρεάζοντας ιδιαίτερα την Κρήτη. Οι μεγαλύτερες ποσότητες βροχής θα πέσουν και πάλι στο νομό Χανίων.

Απαγορευτικό απόπλου

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων που φθάνουν πρόσκαιρα τα 8 και στο νότιο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων αργότερα, στα δυτικά και στα βόρεια.

Από τον Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό.

Σε ισχύ παραμένει απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο.

Κλειστές είναι οι γραμμές Κεραμωτής Καβάλας-Λιμένα Θάσου, Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης και Ρίου-Αντίρριου.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων που μπορεί να προκύψουν από τις κακές καιρικές συνθήκες.

Προβλήματα και κλειστά σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στους δήμους Χανίων, Πλατανιά, Κισσάμου, Αποκορώνου, Καντάνου- Σελίνου και Σφακίων.

   Η απόφαση να μη λειτουργήσουν τα σχολεία ελήφθη από τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας σε συνεννόηση και με τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στα Χανιά, δεν διασφαλίζεται η απολύτως ασφαλής πρόσβαση στις σχολικές μονάδες μαθητών και εκπαιδευτικών.

   Η κακοκαιρία που, από το μεσημέρι της Κυριακής, εξελίσσεται στα Χανιά έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους ανέμους.

   Προβλήματα δημιουργήθηκαν σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου ,όπου υπάρχουν καταπτώσεις χωμάτων και πετρών, ενώ πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται με πολύ μεγάλη δυσκολία.

   Από την κακοκαιρία υπήρξαν ακόμα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών, ενώ το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση με το οποίο καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν την προσέγγιση τους στο παλιό λιμάνι της πόλης.

Κλειστά σχολεία και στην Αθήνα

Ο Δήμος Αθηναίων ενημερώνει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ότι δεν θα λειτουργήσουν αύριο Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου οι σχολικές μονάδες που στεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα Γκράβας, λόγω προβλήματος στο κεντρικό σύστημα θέρμανσης.

Με δεδομένο ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και αύριο, κρίθηκε αναγκαίο να παραμείνουν τα έντεκα σχολεία που ανήκουν στον δήμο Αθηναίων κλειστά, έως ότου επισκευασθεί η βλάβη, κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός της αυριανής ημέρας.

Τα σχολεία του δήμου Αθηναίων που θα παραμείνουν κλειστά:

21ο ΓΕΛ

40ο ΓΕΛ

21ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

40ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

132ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

112ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

65ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

4ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

81ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

113ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

38ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

 

Η πρόγνωση για σήμερα Δευτέρα

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, με τα εντονότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά, περιμένουμε τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019. Παράλληλα, βροχές ή χιονόνερο αναμένονται στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα και στις Σποράδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά, στα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας, στης Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο. Χιονόνερο και παροδικές, ασθενείς κατά κανόνα, χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν επίσης τις πρωινές ώρες στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και στη Χαλκιδική, αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Βελτιωμένος καιρός θα επικρατήσει στη Δυτική Ελλάδα. Τις πρωινές και νυκτερινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -10 έως 2 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από -6 έως 7 , στα κεντρικά ηπειρωτικά από -4 έως 6 βαθμούς, στην Ήπειρο από -2 έως 9, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 2 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 9 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 10, στα νησιά του Βορείου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 0 έως 6 βαθμούς, στις Σποράδες, στη Χίο και στη Λέσβο από 2 έως 9, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 7 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 6 έως 8 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά πελάγη 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά, και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Τις πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να εκδηλωθεί χιονόπτωση και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ, και τοπικά στα θαλάσσια τμήματα πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς, αλλά στα βόρεια οι θερμοκρασίες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα λίγων ασθενών χιονοπτώσεων κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -1 έως 5 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:21