search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:59
MENU CLOSE

Και ενώ η ανατολική Μεσόγειος «πνίγεται», η Κορσική καίγεται

25.02.2019 10:12
Και ενώ η ανατολική Μεσόγειος «πνίγεται», η Κορσική καίγεται - Media

 

Περίπου 15.000 στρέμματα βλάστησης έχουν καεί από τις πυρκαγιές από το βράδυ του Σαββάτου στην Κορσική όπου οι πυροσβέστες παραμένουν επί ποδός σήμερα το πρωί για να κατασβέσουν την κύρια πυρκαγιά.

Αυτή η τελευταία, η οποία μαίνεται στη ζώνη της Καλενζανά, στο βορειοδυτικό τμήμα του γαλλικού νησιού, κατέστρεψε χθες, Κυριακή, και προχθές, Σάββατο, 12.000 στρέμματα βλάστησης.

Την περασμένη νύκτα «δεν υπήρξε εξέλιξη στην κατάσταση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πυρκαγιών και Διάσωσης της Άνω Κορσικής. «Τώρα θέλουμε να αποφύγουμε να φθάσει η φωτιά στο δάσος του Μπονιφάτο», πρόσθεσε.

Μέσα σε 24 ώρες καταγράφηκαν στη Νότια Κορσική 15 εστίες φωτιάς και άλλες 33 στην Άνω Κορσική, στους δύο δηλαδή νομούς του νησιού αυτού της Μεσογείου. Εντάθηκαν από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα μέχρι και 90 χλμ/ώρα.

Η χωροφυλακή άρχισε τρεις έρευνες στη Νότια Κορσική και πέντε στην Άνω Κορσική οι οποίες, σ’ αυτό το στάδιο, φαίνεται να δείχνουν ότι πρόκειται για πυρκαγιές που ξέσπασαν τυχαία.

Σήμερα το πρωί οι διασώστες ετοιμάζονταν να μεταφέρουν με ελικόπτερα προσωπικό σε εστίες που παρανέμουν ενεργές. Ο άνεμος είναι λιγότερο σφοδρός, όμως εξακολουθούν να σημειώνονται «σημαντικές ριπές», σύμφωνα με τους πυροσβέστες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:58