search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 05:53
MENU CLOSE

ΝΔ: Ισχύει ότι ο ευρωεκλογές θα γίνουν με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης;

25.02.2019 11:26
ΝΔ: Η «ολιγαρκής αφθονία» του Μοράλες, το νέο όνειρο του Τσίπρα - Media

 

Να αποσαφηνίσει το πλαίσιο διεξαγωγής των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου, κάλεσε την κυβέρνηση η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Είμαστε 90 μέρες πριν από τις κάλπες και ειναι απαράδεκτο να μην είναι ξεκάθαρο το πλαίσιο, τόνισε η κυρία Σπυράκη, θέτοντας τέσσερα συγκεκριμένα ερωτήματα:

– Ισχύει ή όχι ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να αλλάξει τον τρόπο διεξαγωγής των ευρωεκλογών και αυτές να γίνουν με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης;

– Ισχύει ή όχι ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να αλλάξει και πάλι τις ημερομηνίες διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών και ο πρώτος γύρος να διεξαχθεί στις 19 Μαϊου και όχι μαζί με τις ευρωεκλογές.

– Ποιος θα είναι τελικά ο υποχρεωτικός αριθμός των υποψηφίων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων κάθε συνδυασμού; Είναι αδιανόητο ακόμη και σήμερα να μην έχει ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση ακόμη και το μέγιστο αριθμό υποψηφίων ανά συνδυασμό με συνέπεια να μην το γνωρίζουν αυτό ακόμη και οι ενδιαφερόμενοι;
– Σκέφτεται όντως η κυβέρνηση να αυξήσει την υποχρεωτική ποσόστωση των γυναικών τόσο στις εθνικές όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Τα ερωτήματα αυτά οφείλει σήμερα κι όλας να τα απαντήσει ξεκάθαρα το υπουργείο των Εσωτερικών είπε η εκπρόσωπος της ΝΔ. «Είναι στοιχειώδης δημοκρατική υποχρέωση της κυβέρνησης οι πολίτες και τα κόμματα να γνωρίζουν επακριβώς τους κανόνες διεξαγωγής των εκλογών. Πόσο μάλλον όταν απομένουν ακριβώς 90 μέρες -δηλαδή μόλις 3 μήνες- μέχρι τη διεξαγωγή τους» κατέληξε για το θέμα η κυρία Σπυράκη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28