search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 13:33
MENU CLOSE

«Βόμβα» στη δίκη Γρηγορόπουλου: Μετατροπή κατηγοριών ζήτησε ο εισαγγελέας

25.02.2019 14:47
Yπόθεση Γρηγορόπουλου - Κορκονέας: «Φοβήθηκα, ένιωσα εγκλωβισμένος» - Media
 
Την μετατροπή της κατηγορίας του ισοβίτη Επαμεινώνδα Κορκονέα και την απαλλαγή του Βασίλη Σαραλιώτη, ζήτησε ο Εισαγγελέας έδρας Βασίλειος Χανής στη δίκη που συνεχίστηκε το πρωί της Δευτέρας (25/2) στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας.
 
Συγκεκριμένα, στην αγόρευση του ο κ. Χανής ζήτησε η ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, να μετατραπεί σε ενδεχόμενο δόλο (πρόταση που είχε μειοψηφήσει σε πρώτο βαθμό), σημειώνοντας ότι: «Ήθελε να τους σπάσει τον τσαμπουκά να τους δείξει ποιος είναι. Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας πήγαινε γυρεύοντας…».
 
Για τον έτερο των κατηγορουμένων Βασίλη Σαραλιώτη ζήτησε την απαλλαγή του θεωρώντας ότι δεν έχει καμία συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
 
«Απέχει ο ψυχικός κόσμος του πρώτου και του δευτέρου κατηγορούμενου. Ο πυροβολισμός προέκυψε εντελώς ξαφνικά από τον Επ. Κορκονέα και ο δεύτερος κατηγορούμενος δε θα μπορούσε να τον αποτρέψει. Το συμβάν είναι εντελώς συγκυριακό, συμπτωματικό, συμβάν ανοησίας θα το χαρακτήριζα… Δεν υπάρχει συνέργεια».
 
Νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί η απολογία του Βασίλη Σαραλιώτη που επέμεινε ότι λυπάται και ότι δεν έχει καμία ευθύνη ή συμμετοχή. Ομοίως απαντώντας στην έδρα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας επανέλαβε ότι νιώθει λύπη και συντριβή για ότι συνέβη.
 
Το Δικαστήριο διέκοψε για τις 14 Μαρτίου, όταν και θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων. Επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση εντός Μαρτίου είναι στις 26, ωστόσο φαίνεται αρκετά απίθανο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.
 
Πηγή: lamiareport.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18