search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:38
MENU CLOSE

Το Λονδίνο απαγόρευσε τον πειρασμό των junk food στα μέσα μαζικής μεταφοράς

25.02.2019 15:42
Το Λονδίνο απαγόρευσε τον πειρασμό των junk food στα μέσα μαζικής μεταφοράς - Media

 

Σε μια ιδιαίτερη απόφαση προχώρησε το Λονδίνο που απαγόρευσε τις διαφημίσεις junk food σε όλο το δίκτυο των μέσων μαζικής μεταφοράς, με την αιτιολογία ότι πρόκειται για ανθυγιεινή τροφή, βλαβερή για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Συγκεκριμένα, η απαγόρευση αφορά όλες τις διαφημίσεις για φαγητά και ποτά µε υψηλή περιεκτικότητα λίπους, αλατιού και σακχάρων (αν και κάποιες από αυτές ενδέχεται να παραμείνουν για καιρό καθώς ορισμένες εταιρίες έχουν κλείσει διαφημιστικό χώρο για πολύ καιρό). Ωστόσο, όλες οι μελλοντικές συμφωνίες θα υπάγονται στην νέα πολιτική, ανέφερε η TfL.

Έτσι -σύμφωνα με το BBC- σχετικές αφίσες έχουν ήδη αρχίσει να αφαιρούνται από μετρό, λεωφορεία, τραμ, ταξί και όλες τις στάσεις.

«Μεγάλες διαφημιστικές επιβεβαίωσαν πως θα συνεχίσουν να διαφημίζονται σε εμάς αλλά με τους νέους κανόνες, προβάλλοντας πλέον προϊόντα που δεν περιέχουν τόσα λίπη, αλάτι και σάκχαρα», εξηγεί η εταιρεία λειτουργίας συστήματος μέσων μαζικής μεταφοράς.

O δήμαρχος Σαντίκ Χαν είπε πως ήθελε με αυτόν τον τρόπο να αντιμετωπίσει την «έτοιμη να εκραγεί ωρολογιακή βόμβα της παιδικής παχυσαρκίας» στην πρωτεύουσα, κάτι με το οποίο διαφωνεί η Advertising Association, σημειώνοντας πως η απαγόρευση θα έχει ελάχιστο αντίκτυπο στις ευρύτερες κοινωνικές αιτίες που προκαλούν παχυσαρκία.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:38