search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:08
MENU CLOSE

Χέρι-χέρι το πριγκιπικό ζεύγος Χάρι-Μέγκαν: «Μου λείπουν τα άλογά μου» (Photos)

25.02.2019 16:53
Χέρι-χέρι το πριγκιπικό ζεύγος Χάρι-Μέγκαν: «Μου λείπουν τα άλογά μου» (Photos) - Media

 

Σε επίσημη επίσκεψη στο Μαρόκο, ο πρίγκιπας Χάρι και η έγκυος σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ, με πρόχειρη αλλά κομψή αμφίεση, συναντήθηκαν τη Δευτέρα με νέους με αναπηρία και ορφανά, που ξαναβρίσκουν τη χαρά της ζωής στη θεραπεία με άλογα ή τη γαστρονομία.

Η επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους, που έφθασε το Σάββατο το βράδυ στο Μαρόκο για το τελευταίο ταξίδι στο εξωτερικό πριν από τη γέννηση του πρώτου παιδιού τους, που αναμένεται σε λίγες εβδομάδες, επικεντρώνεται σε θέματα όπως η εκπαίδευση, η κατάσταση των γυναικών και η ενσωμάτωση των νέων.

Αργότερα, αναμένεται να συναντηθούν με τον βασιλιά του Μαρόκου Μοχάμεντ ΣΤ’.

Ο Χάρι και η Μέγκαν προσκλήθηκαν σε ένα ιππικό κέντρο στο Ραμπάτ, όπου συνομίλησαν, χαμογελώντας κι ακούγοντας με προσοχή, με τους υπεύθυνους των οργανώσεων που το διευθύνουν, αλλά και με επιτηρητές, που ειδικεύονται στα προγράμματα σωματικής ανάπτυξης, τα οποία βασίζονται στη σχέση με τα άλογα.

Ο Βρετανός πρίγκιπας και η δούκισσα του Σάσεξ έπιασαν κουβέντα με δύο αγόρια και ένα κορίτσι ηλικίας περίπου 12 ετών, την ώρα που φρόντιζαν δύο πόνι, ενώ περιηγήθηκαν στους στάβλους.

Παθιασμένος με την ιππασία, ο Χάρι εκμυστηρεύτηκε ότι του λείπουν τα άλογά του.

Η Μέγκαν Μαρκλ συνομίλησε με νεαρούς μεταξύ αυτών ο Ντρις, ηλικίας 24 ετών, που αντιμετωπίζει δυσκολίες στην ομιλία, η Ικράμ, μια 19χρονη με σύνδρομο down και ο Ζακάρια, 20 ετών, που κατάφερε να βελτιώσει την κινητική του λειτουργία χάρη στη θεραπεία με άλογα.

Στο χέρι της πρώην ηθοποιού, που είχε επιλέξει χακί μπλέιζερ, τζιν και μπότες ιππασίας, διακρινόταν το παραδοσιακό τατουάζ με χέννα, το οποίο έκανε την Κυριακή, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε ένα χωριό στην οροσειρά του Άτλαντα, νότια του Μαρακές.

Το πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας δοκίμασε επίσης σπεσιαλιτέ του Μαρόκου, τις οποίες μαγείρεψαν νέοι με αναπηρίες, μαζί με τον διάσημο Μαροκινό σεφ Μόχα, στη “βίλα των Πρεσβευτών”, έναν διάσημο ξενώνα στο Ραμπάτ. Στο μενού περιλαμβάνονταν: σούπα χαρίρα, παραδοσιακές κρέπες beghrir και pastilla, μια γλυκιά κι αλμυρή πίτα.

Αυτή η γαστρονομική εμπειρία στόχευε στο να προβάλει τα φιλανθρωπικά προγράμματα που προορίζονται για παιδιά με αναπηρία ή ορφανά

.

«Σας συγχαίρω για την απίστευτη αφοσίωσή σας» έγραψε η Μέγκαν Μαρκλ στο βιβλίο των επισκεπτών.

Κατόπιν, η πρώην ηθοποιός από την Καλιφόρνια εμφανίστηκε με ένα μαύρο φόρεμα και λευκό σακάκι στο φρούριο του Ραμπάτ, όπου επισκέφθηκε μια τοπική αγορά με σουβενίρ.

Το ζευγάρι περπάταγε χέρι χέρι, συνομίλησε με ντόπιους τεχνίτες και δέχθηκε πολλά δώρα: ένα περιδέραιο, ένα κουτί για κοσμήματα από ξύλο τούγιας, ένα δερμάτινο σκαμπό…

Ο Χάρι και η Μέγκαν αναμένεται να φύγουν το πρωί της Τρίτης από το Ραμπάτ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00