search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:57
MENU CLOSE

Αυτές είναι οι πιο υγιείς χώρες στον πλανήτη – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα (Xάρτης)

25.02.2019 17:11
ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας (Video) - Media

 

Η Ισπανία είναι η πιο υγιής χώρα στον κόσμο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Χάρτη Υγείας του Bloomberg, έναν σύνθετο δείκτη, ο οποίος μετρά διάφορα στοιχεία που σχετίζονται με την υγεία των κατοίκων μιας χώρας, όπως οι κίνδυνοι για την υγεία (κάπνισμα, παχυσαρκία, κλπ), πρόσβαση σε καθαρό νερό, συνθήκες υγιεινής, διατροφή, προδόκιμο ζωής, αίτια θανάτου, κλπ.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Bloomberg, την πρώτη δεκάδα, συμπληρώνουν οι Ιταλία, Ισλανδία, Ιαπωνία, Ελβετία, Σουηδία, Αυστραλία, Σιγκαπούρη, Νορβηγία και Ισραήλ. Όσον αφορά στην Ελλάδα, δυστυχώς έπεσε έξι θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη λίστα και πλέον καταλαμβάνει την 26η θέση, πάνω από χώρες όπως η Μάλτα, το Βέλγιο και η Τσεχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μάλλον απογοητευτικές είναι οι επιδόσεις μεγάλων χωρών όπως η Γερμανία (23η θέση), ΗΠΑ (35η), Καναδάς (16η) και Βρετανία (19η), ενώ οι χώρες που βρίσκονταν σε μνημόνιο βρίσκονται μάλλον κοντά στην Ελλάδα (Ιρλανδία στην 20η θέση, Κύπρος στην 21η και Πορτογαλία στην 22η θέση).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50