26/02/2020 07:22:53

Συνάντηση Τσακαλώτου - Στουρνάρα για τα «κόκκινα» δάνεια

Συνάντηση Τσακαλώτου - Στουρνάρα για τα «κόκκινα» δάνεια - Media
 
Συνάντηση στην Τράπεζα της Ελλάδος είχαν το απόγευμα της Δευτέρας ο Διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
 
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προώθηση των δυο σχημάτων για τα κόκκινα δάνεια και η οργάνωση της κοινής ομάδας εργασίας για την αντιμετώπιση του ζητήματος.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησαν πως τα δύο σχέδια, του ΤΧΣ και της ΤτΕ, είναι συμπληρωματικά και μπορούν να βοηθήσουν στην ταχεία μείωση των κόκκινων δανείων.
 
Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο του ΤΧΣ προβλέπει την τιτλοποίηση κόκκινων δανείων με κρατική εγγύηση, ενώ το σχέδιο της ΤτΕ προβλέπει τη μεταφορά σε όχημα ειδικού σκοπού περίπου 40 δισ. ευρώ κόκκινων καταγγελμένων δανείων με εγγύηση μέρους της αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης.
 
Από τη στιγμή που θα εγκριθούν από τις ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, πρώτα θα τεθεί σε λειτουργία το σχέδιο του ΤΧΣ και στη συνέχεια της ΤτΕ. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει ήδη στείλει το σχέδιο του ΤΧΣ προς έγκριση στην DG Comp (Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν), ενώ σειρά παίρνει το τελικό κείμενο μετά την επεξεργασία από την κοινή ομάδα του σχεδίου της ΤτΕ.
 
Πηγή: economy365.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.