search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:26
MENU CLOSE

Άγριος καβγάς Βούτση-Λοβέρδου: «Κατέβασε το δάχτυλο» – «Είστε ψεύτης» (Video)

25.02.2019 18:44
Άγριος καβγάς Βούτση-Λοβέρδου: «Κατέβασε το δάχτυλο» - «Είστε ψεύτης» (Video) - Media

 

To «μήλο της Έριδας» έγιναν οι αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής και στη λειτουργία του ιδρύματος του κοινοβουλίου, καθώς ξέσπασε κόντρα ανάμεσα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδο, και στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Στη συνέχεια, εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος του Ν. Βούτση για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του ως πρόεδρος της Βουλή, επισημαίνοντας: «Να είστε πρόεδρος όλων των Ελλήνων και όχι του κόμματος σας μόνο. Επιπλέον 400 υπαλλήλους έχει η βουλή επί της προεδρίας σας».

Τότε, ο Νίκος Βούτσης απάντησε: «Είστε θρασύς να το ξέρετε! Είστε ψεύτης!»

Και ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε: «Εσείς είστε ψευτης. Να κατεβάσετε κάτω το δάχτυλό σας. Δεν σας έχω ξαναδεί έτσι. Θα τα ακούσετε αυτά λέξη προς λέξη και αύριο στη συνεδρίαση του ιδρύματος. Μπορούσαν να προσλαμβάνονται όσοι ήθελαν».

Στη συνέχεια, ο Ν. Βούτσης ανέβηκε στο βήμα και δήλωσε ότι λυπάται για την ένταση που υπήρξε.

Για την λειτουργία του ιδρύματος της Βουλής, υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά μπαίνει πλαφόν στο διορισμό υπαλλήλων με οργανόγραμμα σε αυτό και άφησε να εννοηθεί ότι προηγούμενοι πρόεδροι διόριζαν όσους εκείνοι ήθελαν

«Για πρώτη φορά στον κανονισμό ορίζεται ότι το ίδρυμα διοικείται από το διοικητικό του συμβούλιο. Για πρώτη φορά μπήκε στον κανονισμό και ενισχύεται. Δεν υπήρχε οργανόγραμμα του ιδρύματος. Δηλαδή οροφή για υπαλλήλους της βουλής δεν υπήρχε. Λέμε τώρα ότι ως οργανόγραμμα θα προβλέπονται 55 θέσεις. Οταν δεν υπήρχε οργανόγραμμα μπορούσαν να προσλαμβάνονται όσοι ήθελαν», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες για πολλαπλές προσλήψεις στη Βουλή, είπε:

«Δεν έφυγε κανείς υπάλληλος από όσους είχαν συμβάσεις. Προσλήφθηκαν 50 καθαριστές και καθαρίστριες με συμβάσεις που προηγουμένως εργάζονταν στους εργολάβους που είχαν σύμβαση με τη βουλή. Συνολικά έγιναν 40 με 50 προσλήψεις μόνο με συμβάσεις και ουδείς μόνιμος. Και η αμοιβή τους γίνεται με τον ίδιο προϋπολογισμό. Τι σχέση έχει αυτό με την φασαρία περί νέων προσλήψεων; Δουλεύουν όλοι, δεν είναι κρυμμένοι σε γραφεία πρώην ή νυν πολιτικών στελεχών».

«Η Βουλή δεν ήταν στο Κτηματολόγιο, ούτε στο περιουσιολόγιο, δεν είχε καταγραφή των περιουσιακών της στοιχείων. Δεν είχε άδεια για τη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού και του Γυμναστηρίου της Βουλής», κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30