search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:12
MENU CLOSE

Γεννηματά: Δεν θα επιτρέψω στον Τσίπρα να λεηλατήσει την παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου

25.02.2019 19:15
Γεννηματά: Δεν θα επιτρέψω στον Τσίπρα να λεηλατήσει την παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου - Media
 
“Οσο με αφορά δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψω να λεηλατηθεί η παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου από τους τυχοδιώκτες του κ. Τσίπρα”, δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της σε προσυνεδριακή συγκέντρωση του ΚΙΝΑΛ στη Θεσσαλονίκη, όπου τόνισε πως “ο πρωθυπουργός είναι σε απόγνωση μπροστά στην ήττα”, χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα “βαρίδι” για την αριστερά και για τη χώρα, ενώ σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος.
 
Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι “κάνει delivery υπουργείων στους πρόθυμους κυνηγούς καρέκλας, τους οποίους μαζεύει από παντού, από την άκρα Δεξιά, τη Δεξιά και τα αζήτητα της Κεντροαριστεράς” και συνέχισε: “Αδειάζει τους βουλευτές του, αφού τους χρησιμοποίησε για να ψηφίσουν τα πάντα, σαν στημένη λεμονόκουπα. Έφτιαξε στην πραγματικότητα μαζί με την καραμανλική συνιστώσα που τον στηρίζει τη Νέα Δεξιά και τώρα που είναι σε απελπισία ψάχνει έναν προσωπείο για να διαχειριστεί την επόμενη μέρα. Κατάχρηση της εξουσίας και καθεστωτισμός: αυτό είναι το ύφος και ήθος της κυβέρνησης Τσίπρα. Δεν έχει καμία σχέση με την Κεντροαριστερά. Πρόκειται για ένα πολιτικό και ιδεολογικό αχταρμά που «χτυπάει» τον ελληνικό λαό και διαλύει τη χώρα”.
 
Για κάθε έναν που εξαγοράζεται, χίλιοι έρχονται στο ΚΙΝΑΛ
Είπε, ακόμα, πως “ο κ. Τσίπρας είναι ο μεγάλος χορηγός όχι μόνο του κ. Μητσοτάκη, αλλά και της Χρυσής Αυγής” και παρατήρησε: “Ο κήρυκας του διχασμού στήνει δήθεν τώρα γέφυρα με την Κεντροαριστερά” και σημείωσε: “Μόνο η γέφυρα των στεναγμών υπάρχει για τον κ. Τσίπρα που τον οδηγεί στο τέλος της πρωθυπουργίας και την πολιτική απομόνωση. Για κάθε έναν που εξαγοράζεται, χίλιοι έρχονται στο Κίνημα Αλλαγής”.
 
Για το Κίνημα Αλλαγής είπε ότι “είναι εδώ, κάθε μέρα και πιο δυνατό”, αυτό είναι το μήνυμα από τη συγκέντρωση στο Βόλο και την αποψινή στη Θεσσαλονίκη -“δεν μας χωράνε πια οι αίθουσες”- είπε και σημείωσε πως με τη συμμετοχή τους οι πολίτες απαιτούν έναν “ισχυρό προοδευτικό πόλο, απέναντι στις δύο όψεις της συντήρησης, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ”.
 
“Όσο μας χτυπούν, τόσο δυναμώνουμε. Όσο προσπαθούν να μας φιμώσουν, τόσο πιο δυνατά θα το φωνάζουμε: Η συντήρηση είστε εσείς. Η Πρόοδος είμαστε εμείς! Το χθες είστε εσείς! Το Αύριο είμαστε εμείς! “, είπε χαρακτηριστικά.
 
Η κυβέρνηση έχει τελειώσει-δεν είναι λύση η επιστροφή της δεξιάς
Για την κυβέρνηση εξέφρασε την εκτίμηση ότι έχει “τελειώσει” και κάλεσε τον πρωθυπουργό να ορίσει ημερομηνία βουλευτικών εκλογών. Η κ. Γεννηματά δήλωσε πως το ΚΙΝΑΛ είναι έτοιμο για τις εκλογικές μάχες που έρχονται το επόμενο διάστημα και επισήμανε ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή.
 
Τόνισε πως δεν είναι λύση η επιστροφή της δεξιάς στην εξουσία, διότι η Ν.Δ εκφράζει σήμερα ότι πιο συντηρητικό και πιο οπισθοδρομικό υπάρχει, και συμπλήρωσε: “Η χώρα δεν έχει ανάγκη αποδοκιμάζοντας τον απερχόμενο πρωθυπουργό να επιλέξει έναν επίδοξο αντικαταστάτη του που δεν μπαίνει καν στο κόπο να παρουσιάσει πρόγραμμα διακυβέρνησης και εξόδου από την κρίση. Που περιμένει να ολοκληρώσει τις συμφωνίες υποταγής η σημερινή κυβέρνηση, για να καθίσει αναπαυτικά πάνω σ’ αυτές και να διαχειριστεί τα πράγματα. Δεν είναι ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ οι «σωτήρες» απέναντι στα δεινά που προξενεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι οι ίδιοι που βάφτισαν «επανίδρυση» την διάλυση του κράτους. Είναι οι ίδιοι που αποσάθρωσαν την Ελληνική Οικονομία λίγα χρόνια μετά το απόγειο της και με την καταστροφική πολιτική της περιόδου Καραμανλή οδήγησαν στην κρίση και τα Μνημόνια. Είναι αυτοί που και σήμερα με την Καραμανλική συνιστώσα στην Κυβέρνηση στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, και ετοιμάζονται και πάλι μαζί να ψηφίσουν συντηρητικό Πρόεδρο Δημοκρατίας. Είναι η σημερινή ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης που πιστεύουν ότι οι ανισότητες είναι φυσικό φαινόμενο”.
 
Ισχυρό ΚΙΝΑΛ ή διχασμός και νέα περιπέτεια
Υπογράμμισε ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι η πραγματικά προοδευτική δύναμη που στέκεται εμπόδιο στα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. και πως το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι : “Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια”.
 
“Μια λύση υπάρχει για αυτούς που θέλουν να τελειώσουν με τον κ Τσίπρα. Να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής. Να βάλουν φρένο στη συντήρηση. Και όταν φύγει ο Τσίπρας και η παρέα του, εμείς είμαστε εδώ να κουβεντιάσουμε κάτω από άλλους όρους με τους πραγματικά προοδευτικούς ανθρώπους και τους αγωνιστές αυτού του χώρου. Να ξεμπερδεύουμε με το παλιό του ΣΥΡΙΖΑ, να ξεμπερδεύουμε με την δεξιά πολιτική από την fake αριστερά. Να γίνει ξανά ισχυρό το μέτωπο απέναντι στην δεξιά της ΝΔ, να γίνει και πάλι κυρίαρχο το δίλημμα «Πρόοδος ή Συντήρηση». Η χώρα χρειάζεται Προοδευτικές λύσεις. Μόνο ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής μπορεί να τις εγγυηθεί”, επισήμανε η κ. Γεννηματά.
 
Στο σημείο αυτό η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι είναι “παγίδα” και “πλάνη” το επιχείρημα να ψηφίσουν οι πολίτες τον κ. Μητσοτάκη για να “φύγει” ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία, διότι σε αυτή την περίπτωση η απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι “προσωρινή”. “Είμαστε σε πόλεμο με τον λαϊκισμό και τη συντήρηση και σε αυτόν τον πόλεμο πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι και ενωμένοι”, επισήμανε.
 
Με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Τσίπρας έκανε τρεις ζημιές
Αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε πως με αυτήν ο κ. Τσίπρας έκανε τρεις ζημιές:
 
Πρώτη: Παραχωρήσεις στα εθνικά θέματα. Παρέδωσε ταυτότητα και γλώσσα κρατώντας ζωντανή τη σπίθα του αλυτρωτισμού. Παρέδωσε όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει για τη χώρα ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ενδιάμεση συμφωνία του 1995 που εξασφάλιζε τη δυνατότητα εξεύρεσης μια ολοκληρωμένης και βιώσιμης λύσης
 
Δεύτερη: Αρνήθηκε τη συνεννόηση για την εθνική γραμμή. Χρησιμοποίησε τη συμφωνία για να διχάσει τον Ελληνικό λαό
 
Τρίτη: Πλήγμα στον Κοινοβουλευτισμό. Βουλευτές αλλάζουν κόμμα από μέρα σε μέρα. Δανείζονται από κόμμα, σε κόμμα. Εκχωρούν το δικαίωμα τους να ψηφίζουν κατά συνείδηση. Κόμματα διαλύονται για να εξασφαλιστούν οι «πρόθυμοι».
 
Η κ. Γεννηματά τόνισε πως λίγες μέρες μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών άρχισαν οι αλυτρωτισμοί από τη γειτονική χώρα και απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό είπε πως στα εθνικά θέματα δεν χωρούν ψευδαισθήσεις και αυταπάτες.
 
Πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία
Για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, είπε ότι μπορούν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια. “Οχι, όμως, με εγκαίνια μουσαμάδων σε ένα Μετρό που θα λειτουργήσει και θα ξεκινήσει μετά από 2-3 χρόνια…Όχι με πολιτικές που οδηγούν στην φτώχεια, στην δραματική συρρίκνωση του εισοδήματος όπως ειδικά για την Δυτική Μακεδονία αναδεικνύουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Όχι με πειράματα που διαλύουν τον ΟΑΣΘ”, όπως επισήμανε.
 
Ταυτόχρονα σημείωσε πως η ανάπτυξη και η οικονομία της Μακεδονίας, είναι όχι μόνο στρατηγικός στόχος του ΚΙΝΑΛ, αλλά η καλύτερη απάντηση για αυτούς που απεργάζονται σχέδια και αλυτρωτισμούς. Σε ότι αφορά στο ζήτημα της πρώτης κατοικίας η κ. Γεννηματά είπε ότι η θέση του ΚΙΝΑΛ είναι η πλήρης προστασία για τα μικρά και μικρομεσαία εισοδήματα.
 
Στην εκδήλωση που έγινε σε αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Hotel Palace χαιρετισμό απηύθυναν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Παπαστεργίου, Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Κώστας Σιμιτζής και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Βούγιας.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15